Suke Stalk Ye?

Saturday, August 27, 2011

Da 3Month ++ Berlalu~~

Wah2...
Ni blog ke hape neh? da mcm umah tinggai je..haha
Rituh tulis time 1st day keje, neh da smpai benti keje da blog x berhapdate...



Bagi salam dulu la bru afdal...hey everibodi...Assalamualaikum...
Sbnrnye mcm2 perkara yg blaku dlm idop aku spnjg blog neh x berhapdate...
Kau igt senang ke jd aku?jd raihayu ranei yg glamer bangat neh..haha
Hamboi statement mmg x boleh blah lgsg nok...



1st month keje, bole la gaji mcm masyukk sbb OT gile babi..
Masyuk istilah utk pkerje kuli cam aku ni, phm2 je la..
Xde la gaji riban2..cukop la bg ank2 mkn, sara idop kehidupan insan tanpa berlaki ni...(mmg le xde laki sbb blom berpunyai dan mempunyai..haha)



2nd month keje rase nk benti...
Mood gile babi down...
Malas nk g keje, timbul plak sakit misteri...
Tp demi sesuap nasi, aku keje la jugak...
Resultnye, gaji ciput rase cm nk benti time2 dpt gaji tuh jugak...haha
Gile saiko idop aku neh...



3rd month keje, aku rase normal...
Aku keje mcm biase...
Control mood, control jiwe...
Bulan puase plak tuh kan, so kene sucikan mulut sucikan hati...
Maka aku dpt lalui kehidupan yg tenang...
Smpai rase sayang plak nk berenti...



Alhamdulillah pengalaman keje kali ni, aku rase seronok..
X macam kali pertame keje dulu...
Tempat yang same tp staff yang berlainan...
Ketara sgt perbezaan nya...
Cukup 3 bulan aku berkhidmat, byk ceritera ceritera dunia, ceritera cinta yang aku lalui...



Juz one word i will say..fun..yeah i have fun work there..
Bkerja dgn org2 yang menyeronokkan, maka hidup kita automaticly akan jd seronok...
Soal gaji wpon rase mcm kurengg byk, tp yeah, aku ikhlas...
Pernah x korg rase keje sbb korg ikhlas then payment jd soal kedua?
Itu yg aku rase sepanjang 3 bln ni...
(kalo aku ade bising2 kat sorg dua staff ckp psl gaji aku sikit pon, aku xniat serius pon, juz main2 je..aku bersyukur gile ngan pe yg aku dpt..thats it..)



Wpon gaji yg seciput itu, aku korbankan almost 90% utk sewa rumah dipuncak alam (yg berkemungkinan sudah berhabuk setebal 3 inci) + simpanan utk yuran sem depan + duit projek final sem + treat some mcDs for my family~~
n in my hand i only have about 10% from my gaji utk teruskan kehidupan utk bulan berikutnya...
But its still ok la cause i live with my family, n my daddy sent n pick up me from/to works...
Alhamdulillah aku bahagia...



Tp uitm plz jgn nk bangga sg sbb anda boleh buat saya bahagia dgn cuti yg 4 bln anda bagi~
Saya berusaha utk membahagiakan diri saya sendiri tahu gara2 cuti itu...



And now, aku da pon benti keje, sbb da nk kat raye kn??cuti raye la beb kn…
Bile da x keje ni la bru aku dpt berehat2 bermalas2an kat rumah…
Buat kueh raye, soping, kemas rumah, masakkk…and u know, its bosan lol..haha



Then ari ni tggl bpe ari je lg nk raye, pas raye then I need to go back to the alam punya puncak lah…
Dpt jumpe kwn2 smule, jumpe siDia, arghh bosan jugak…haha
U also need 2 now that ati aku berbelah bahagi skang ni…
Kau fikir ape?skang da bulan brape?n then julai tahun dpn I will finish my study lol…
Spatotnye from now aku da kne plan sumting utk mse dpn aku, especially psl KERJA…
Tp, aku sendiri x tahu nk KERJA ape??can u olls suggest it for me??~



Aku berbelah bahagi sbb aku fikir kalo balik puncak alam, arghh malasnye nk blaja..
Yela spe suruh encik uitm bg cuti lame2? Otak da beku la..huhu
Tp, kalo dok rumah pon bosan jugak…adeh2…



What should I do actually?
U need go back 2 puncak alam lol~haha..that should wajibly u do lorh..



Ni lg satu nk ceritera psl rindu rinduan ni…
4 bulan cuti 4 bulan jugak lah aku x p jumpe dia…kau gila?yeah…
Mmg x jmpe pon sbb jarak+masa+nomoneynotalk..haha
Tertonggang tertonggeng rindu kat sini pon nk wat cemane kalo ade aral yg melintang kn?

Itu baru 4 bulan, kalau lah 4 tahun macam kwn aku yg sorg tuh nk kne fly ke sarawak~
Ape cer kwn??ade jodoh x kemane la bro…tp sian kat awek lu la bro…
Kalau awek lu jenis mcm gua, sikit2 nk kememeh meleleh air mata bagai, nasiblah..haha~~



Xpe la dowh, yg penting kwn2 sekeliling doakan jodoh korg..amin…


Notehujungjarikaki: Aku xtau bile lg nk hapdate blog ni, maybe time aku da ade anak 2 nnti kot..haha..
sbelum tuh bia aku ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN~~
kalau ade terkasar bahase, mmg aku sengaja sbenarnye tuh, tp ampunkan la ye..:D