Suke Stalk Ye?

Thursday, December 23, 2010

kaMu bWat dLm haTi aDa bEnCi!~~~

1st of all..cewah cm nk wat essay english plak..hehe..xdela,cume nk ckp tajok d ats xde kene mengene ngan luv2 matter okeh~
aku ngan mr.boyfie xde masalah sgt lately..juz follow the flow..kdg2 busan lak, tp xkn nk tuka bf cam tuka bju lak kn..heee..lagipon bia la busan aslkn aku sayang kamo0o0o...:D
okeh~stop psl kam0o0o...aku nk cite psl mende len...




hadoi~ini bru btol masalah negare...
sbb sikap kamu (ade la org neh, perangai dye yg wat aku sakit ati~) aku tseksa...
aku slalu bmonolog sendiri...
mahu di luahkn mati emak...mahu di telan pula mati bapak...
last2 aku yg mati sbb kamu...
kamu da dewase..come on beb..kamu lg tue dr aku...
knape kamu x bleh pk sendri...
knape kamu x boleh atur hidup kamu sendiri?
aku x pernah cemburu dgn kamu...
sbb aku tau kamu bodoh...
tp tolonglah, sbb kamu byk perkara lain bsangkut paut..
spe yg melihat nya?spe yg merasainye?
aku..ye aku yg lihat,aku yg rasainye sume tu...
pde spe aku mahu luahkn?
aku hanya ade sekeping ati...
semuanya mahu d sumbatkn dalam itu..
perasaan apakah yg bakal aku alami??
benci? yup~kamu yg buat aku jd benci...

Saturday, December 11, 2010

diD u seE im hEpy??yUp~

dlm x sonok aku dok lelame kat umah tanpe xtvt yg menyeronokkn, upenye ade gak bende2 yg leh mggembirekn ati aku neh~
hehe...
cte2 kat tb pong beh~tu yg aku sonok...
lg ape ekk pkare gembire?...
jap2 pk jap...
karoke?da 3 kali aku g karoke..haha..gile addict btol la..wpon sore cm katak..
biaq p owg nk kata pa kat cek, cek x kisah..haha..
lgpon cek p ngan adik cek ja..so,dye ja la yg dengaq sora cek..haha..sory bro~
pastuh, smlm aku kua ngan dak2 ex plkn kem bumimas sibu yg dok jb...
ala,gath kecil2lan je..ade 7 org yg join...spatotnye ade 21org yg dtg dr jb...
tp kalo nk kumpol sume2 nye mmg x dapek la kn...
so,muke2 ni je la yg dpt hadir~
hehe...sonok kot sbb da 3 thn abes plkn bru jmpe...
dak2 neh dok sebok2 cte psl budak tu budak ni, aku jd tdiam, sbb aku absolutely bak kate omputihnye already forget..haha..
lgpon time aku dok kem dulu aku slalu wat hal sendri jek..kurang campo org..ntah mse tu confident level mmg tahap dok bwh jembatan kot..hehe...
time org rehat tido tghr aku g bantai mndi lelame kat toilet...
xpon g basoh bju sowg2 kat tmpt bsoh bju...
haha..ntah la..kng2 blk sonok gak mse tu~sbb pengalaman cmni mmg xbleh nk bli kot...
mse gath smlm ade sowg mmbe aku bwk baby...dye da kawen lorh~nk jugak cm dye..hehe
ntah ble la aku kawen agknye...wait 4 my time okeh?kte gath bwk ank ngan somi plak ea..bru gempak..hehe

abes cte psl gath~
ade satu ag cte yg mggembirekn...akhirnye result exam kua suda!
cuak ok!
but alhamdulillah aku dpt kptsn yg baik...
im happy for this 1st step..
thanks 4 all that support me...
thanks to ALLAH, parents, frens(espcially nana aka miko), n my lovely b~nGeee...

wpon aku msh tsenyum saat ini, but aku mule pening!
dwet??yup...
nek sem baru pasti pening okeh...
yuran~
sewe uma~
dwet blanje~
buku~
uish...sian parents aku..dowg yg crkn dwet...
aku tlg pening2 je..hehe..

k la, its time 2 sleep now!
nite ollz...

Wednesday, December 1, 2010

suRi rUmah?!

apsal la aku mls sgt nk update blog neh pon aku tatau lew...
padahal ari2 aku dok bce update blog org len...
padahal ade je sbnrnye bende yg aku nk cite...
dr kisah aku g merealisasikn angan2 aku utk berkaraoke tcapai...


sehingga lah hari konvokesyen diploma aku 26hb nov yg lpas...



byk bende perkara blaku, dan menarik utk dceritakan...
tp aku mls jugak untuk menaip~
tah pape la aku neh..hehe

skang time bcuti...
aku cuti smpai 3hb jan 2011 ok!
sbln, tanpe xtvt..hadeh...
nk niage burger, proposal x approved by my parents...
yela,cm x logik pon ade gak pas aku pk2..hehe
then, xtau la nk watpe da neh...
diet pon ilang tah kemane...
last2 aku jd lah SURI RUMAH untuk sbln neh..
adoiyaiii~help2...



Wednesday, November 10, 2010

3 Sem = 1 1/2 Year To Go

Yeyeh!!!exam da abes..huyooo...
best gilak...plus cuak...
cemane neh...hope sume paper ok...
nk DL...huhu...nk gak bjaye cam org len...
tp xpe la,kalo xde rezeki nk wat cemane...
aku da wat yg tbaik...selebihnya just berserah pd yg maha kuasa...
aminn...
ok stop...x yah cte psl exam2 lg da..
otak da pnt...
skang time utk enjoy!!hehe...
dlm pade ade yg merungut itu x kne,ini x best,dan byk lg perkare len yg ade je x menepati citarasa korg2 n aku dlm dok kat uitm ni,
rupe2 kte kne sedar,
da blalu da 1 sem kte kat sini...
tanpa ade sebarang cacat dan celanye kn?
everything goin smooth...
everything is ok and goin better..is'n it?
yes for me..x tau la org len ase cmne...
bsyukur tu penting...
mane2 pon kte tcampak,
anggap je itu pkara biase..
jgn igt yg indah je akn jd kenangan..
malahan kenangan plg hebat adalah perkara2 yg pahit dan pedih..
ia mematangkn kte n juga mnambahkn pengalaman yg seciput cume...
oppsss...tlebeh suda..haha
1 sem da abeh, its mean, 3 sem to go..
about 1 and half year more..
im so excited..yup..
bmakne ade lg 3 final exam...
yakin boleh!semangat2..hehe
PUNCAK ALAM?
ape tu? tu la tempat dimana aku dan kwn2 sperjuanganku yg lain akn meneruskn cita dan impian msg2 sem dpn...
mmg puncak sgt tmpatnye...
bkn sahaja puncak ke atas..malahan puncak ke dlm nun..
jaoh mate memandang,berat lg bahu yg memikul..
haha..
aku ngan nana n wawa da sewa 1 umah...
sorg 1 bilik ok!
btape heaven nye..haha
welcome me puncak alam?!
tggu aku dtg sem dpn...
ko pk org len takot ngan ko,so aku pon patot kne takot kat ko n letakkn pemikiran aku dibwh tahap kerasionalan??
what de aku ckp ni?
ntah..mksod aku,mmg mse mule2 wat site visit kat puncak alam tu aku rase wow jaohnye dr penglihatan org..
tp, aku always positive kn mind aku, jgn bg dye down hanye sbb2 yg kecil mcm tu..
come on la beb..
ade mcd pe kat situ..
da ckop bgos la..haha
byk tempat da aku merantau..
malahan dr x knl erti dunia lg aku da merantau byk tempat ngan family aku..
Kelantan-Perak-Jb-Sarawak(3bln)-Kuantan-Selayang(4bln)-Shah Alam...
so,mcm2 org aku da jumpe, mcm2 tmpat aku da g, n mcm2 kawan aku da knl...
sume nye same je xde beze...(sbb tu aku x ramai kwn,sbb aku pilih kwn yg btol2 bleh jd kwn aku jek)
so, ape bezenye puncak alam ngan tempat2 len?
haha..juz enjoy urself there...
x lame pon~3 sem jek lg...
kte sume da harungi 3 tahun utk diploma, why not kte xleh harungi utk lg 3 sem jek??
n then pastu kte da boleh bine kerjaye sendri...
n aku yakin, ade d antara kte yg pasti merindui puncak alam..
oyehhh~haha...

Friday, October 29, 2010

OoOoO tiDakkk..MIGRAIN?

uiks...
stat ari isnin kepale yg besenye ok, tibe2 sakit...
igtkn sbb bace buku byk sgt then ok la..
mybe ia perlukan rehat...
pas abes exam ari selasa, rabu tu seharian aku rehat..
tp resultnye kepale still sakit o0o0o..
ianye pelik sbb aku x pnah mengalami sakit kepale yg meleret2 memakan masa berhari2 n hanya sakit d bahagian kanan kepala...
okeh~then malamnye ia btambah sakit...
+ telinga juga sakit..
+ tengkuk also ok!
+ nk wat xtvt kegemaran iaitu sikat rambut pon sakit...
hadeh~
bgn pg khamis.."nana,aku nk g PK(pusat kesihatan) la..kepala sakit sgt.."...
uwarghhh..tensen bile da mule sakit2 n then kne g jmpe doc..
tggu punye tggu kat PK..tibe la no giliran aku...
doc check tekanan darah, OK~
check telinga, OK~
doc tanye sakit yg mcm mne, aku jwb sakit sblah kanan kepale je...+ telinga kanan + tengkuk...
okay, awk MIGRAIN ni~shit..means what?penyakit ni akn berulang..damn...
ade stress pape ke lately neh?~exam besela...
okay,sye bg ubat thn sakit..ble da x sakit x payah mkn da...
jgn minum coffee, tido kne cukup, rehat kne cukup~
means what again?saye nk exam la..
nk exam kne mnom coffee..
nk exam kne x ckop tido...
nk exam mne leh rehat byk2..
aiseh~
ok2..nk sehat nye psl have to follow doc advice..
skang da ari jumaat..kepale da ok~yehaa..idop x bmakne tanpe kepale yg tenang..hehe
then da boleh mulekn study...
EVENT~da next paper..
hayooo...slalu tido dlm kelas cemane neh...
but its ok...
aku kne study hard, sbb itu mmg sala aku~
pasal migrain plak, aku terima dgn hati yg tenang~baru kepale bleh tenang...
lagipun, penyakit itukan penghapus dose kecil~is it true?btolkn if sala ok...:D
bukan meminta penyakit, tp lebih baik meredhai dr tros MERUNGUT...
n now, aku da sehat!
ALHAMDULILLAH~

Friday, October 22, 2010

C.I.N.T.A

Tkedip2 jap mate aku time nk naip neh..da lame seh x nuleh..hoho...
ape aku nk tuleh neh..tuleh je la pape ayu oii...cett~
em2..kejap2 nk pk..ape yg nk d related kn ngan tajuk d ats??
jgn nk jadi jiwang sgt la ayu...haha,muak da dlm blog neh asek berbicara soalnya cinta..
ok stop..enough...sila smpan kisah cinta anda hanya dlm hati ok cik ayu?okay..:D
aku nk cte sket,then aku stop okay..hehe..
apelah sgt dgn kisah cinta aku yg hanya bru 2 thn jagung ini...
x semanis jagung, dan x juga setawar jagung..merepek sudah :P
tp yg penting, aku x mampu kehilangan sebuah cerita cinta...hokayyyy..im stop rite here...
cannot love2 manyak2 lorh...

cte la plak psl kehidupan seharian ko wahai cik ayu..cam owg len wat....
ko plak sebok hal cinta jek...
owg yg da kawen beranak pinak pon x cm ko~hadoi da tkene sebijik..

ok2...nk cite psl kehidupan seharian?
ape yg menarik?
aku seorg gadis biase yg kehidupan nya sgt simple...
kdg2 sengaje je d complicatedkn...haha..love 2 do tis..tu yg mengong semcm
x paya la nk cte kehidupan lepas atau mse akn datang ngeks~cte la psl arini ckop la...
uiks,owh cmtu plak..hokay..nk cte lah ni..
konpius sekejap,aku ngah chatting ke ngah nuleh blog neh??
haha,suke ko la ayu...

nk mulekn cite aku utk ari ni...
bgn pagi gosok gg,na na na na...lyn lagu jap..haha
ok2..bgn2 je pg td aku twos bce msg..haha,tu pon sebab cik nana msg cemane ngan sudent portal da leh bkak ke blom..
then,bgn2 twos cuci muke n cari buku nk bce..
bce2 seadenye then twos bUat test park on9..
hokay,alhamdulillah test bjaye dbuat tanpe gangguan...
haha~konon2 da merdeka sket, dlm pkol 4 ptg cmtu ajak adik aku g nengok wyg..
dwet tarak~jwbnye,abah nk dwet..haha..leh sewel dpt ank cm aku...
then tibe part plg bangang...
bli tiket utk tgk cite omputih, BURIED...
mmg bu**t la cte tuh~ngeks terbang melayang dwet bapak aku rm20..
ceh..,
bende da lps nk wat cemane..
blk la uma ngan keadaan pasrah..hoho
arini ari jd my dad..HAPPY BUFDAY ABAH...angah syg abah sgt2...
then, abah blanje mam mcD..hoho..
sonok2...
pas kenyang blk umah dok2 men fb tgk wawa update blog..
then teringat: OMG!da bpe juta taon aku x update blog??haha...
tu la al-kisahnye..hehe...
skang ni antara 2 pilihan } tidur ka?baca buku ka?~
rasenya mata da tberat neh..hehe..
ape lg nk nuleh ea...

owh ye,skang neh kat skudai,sbb ngah study week..so mmg kne study lorh..
mggu dpn da final exam..
cpt sungguh mse blalu..impian aku?aku bahagia ngan ape yg aku ade skang..
alamaks~part yg x ske ble mnaip blog..air mate meleleh tnpe sebab musabab yg sah..

ahad kne blk shah alam da..
tp xpe, demi exam..hoho..
n then aku konvo diploma 26hb 11 ni..yuhuuu..pe rasenye nek pentas terima diploma ekk??

mak abah dtg tgk~wah..airmata mencurah ke ldg gandum..
wait for another 2 yrs, aku akn naik lg stage yg sme utk genggam ijazah pule...
thanks god...kau melalu kan aku d jalan yang mudah...
biarpun pahit atau derita, ia sebenarnya mudah dgn bantuan kamu ya Allah..
lol...
alhamdulillah...
and 
insyallah...

Saturday, August 21, 2010

ABAH

Abah Saya!

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahwa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu
mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.

Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa
berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"

Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang
tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal.


I LOVE MY ABAH~

Saturday, July 17, 2010

Aku, mak aku, UiTM, kekasih seorg kekasih...

Entry kali ni aku juz nk share sket la pe yg blaku dlm idop aku lately ni la...Pas aku setel konvo pra-graduasi kat ksp aritu, aku lyn dok umah kejap, 2-3mggu kot...then,aku mmg jns x leh blah dok umah lelame...dr aku mule kebiolan dok uma, tnpe arah tuju yg patot d tuju, aku amek kptsn nk cr keje part time sblm result kemasukan degree ke uitm kua...cr punye cr, call punye call, last2 aku g interview kat stesen minyak petronas kat area2 uma aku kat skudai tu...kbtulan lak time tu dowg ngan bkak utk jawatan kosong...ade 2 jwtn,smade nk jd cashier or pump attendance...xkan la muke aku yg kiut miut ni nk jd pump attandence lak kn,so aku mntak la jd cashier...da la pengalaman ape pon xde,tp org kate pe, da rezeki, so aku dpt la keje kat situ...not bad la,wpon x pnah tlintas d pikiran aku nk keje jd cashier kat petrol pump, tp alhamdulillah la sume nye ok...mgkin ade la sikit mikit(btol ke tatabahase aku neh??) masalah ngan sorg due staff kat situ, tp lame2 ok la jugak...keje dlm sbln lebeh dpt la aku merase pgg dwet hasil pnt lelah aku bkerje sendri dlm rm7oo++...

sbnrnye aku niat kalo result uitm da kua bru la aku nk benti keje...tup2...ade berite x baik...mak aku d sah kn ade penyakit ovarian tumours(lebeh d knali cam ketumbuhan dlm rahim la) dan perlu d operate segere...tu la org ckp, dlm seronok2 kte mnjalani kehidupan, x sgke bende2 mcm ni bleh blaku...mak aku alhamdulillah sehat je,cume ye la,ktumbuhan tu kat dlm rahim,xde rase sakit pape pon...cume aku risau kn keadaan mak aku pas operate tu la...em2...mak aku ckp dye kne operate 23hb june, so 20hb tu aku da stat benti keje...22hb june mak aku da kne msok wad...aku dok la neman mak aku smpai ke lpas maghrib aku ikot abah aku blk uma...igt nk teman mak smpai mak msok bilik bedah sok pg nye,tp mak kate xpayah teman dulu...pg2 23hb tu mak msg kat abah ckp mak da nk msok bilik bedah...pastu aku mula rase tkilan sbb x teman mak smpai nk msok bilik bedah tu,ye la takot gak pape tjadi kat mak x smpat nk jmpe last...dr pg aku bgn, siap2 kn adik aku nk g skolah sume,aku da x sng dudok, kitorg 1 family tggu smpai tghr, bru grak g ospital, sbb waktu mlawat mule pkol 1 kn...lgpon kalo mak da kua bilik bedah musti mak da msg...smpai kat wad,aku ngan kakak aku msok tgk mak blom kua lg...risau sgt2...ye la doc ckp operation tu juz amek mse dlm 2 jam...kalo msok pkol 8pg x kn smpai tghr x kua lg kn...then tggu dlm 20min,tgk nurse sorong mak kua dr bilik bedah, dlm ati twos bsyukur x tkire ke hadrat ALLAH s.w.t...lpas dowg ltak je mak kat ats katil, aku ngan kakak aku twos plok cium mak...spjg aku idop 21thn ni,ktrg x pnah lalui detik2 cemas mcm ni...so,ble blaku keadaan mcm ni,risau dye bkn kepalang...mak lemah,pucat,bdn sejuk je...risau sgt time tu...nk menangis tp kne control,sbb xnak mak nanges gak...kang tekanan darah mak naik lg susah...alhamdulillah lpas 2-3ari ktorg dok ulang alik dr hosp-rumah-hosp, mak da leh blk uma...

aku benti keje semate2 nk jage mak kat uma,ye la org pas bedah, mne leh bgn2 sgt kn..lgpon kakak aku dah stat keje smule then kne blk Klang...so,adik aku plak skolah,then aku ase better aku je la yg benti n jge mak...lgpon aku kn jus keje smtare je...tup2,kecoh2 aku x dapat panggilan uitm...kecewe gak la...huhu...tibe2 tpikir,kalo aku dpt uitm,xkan la aku nk tggl mak aku ngah sakit cmtu...huhu...byk bende kne pikir,aku jd serabot,aku nk wat rayuan utk uitm pon aku x leh nk grak sane sini...sbb kne jge mak kat uma...nsb bek ade kwn2 yg byk menolong...thanks 2 nana,wawa,dayah n sume2 la...aku tpakse susa2 kn korg...

then,tup2 aku dpt panggilan uitm...register 2july??hadoiyai~sparoh giler aku pikir...xkn aku nk tolak tawaran tu~tu impian aku...huhu..n then x kan la aku nk tgglkan mak aku sowg2 kat uma?aku ase aku la org yg plg serabot time tu + masalah ngan mr.boyfie ag...hadoiyai...but de way, time tu masalah ngan mr.boyfie tu aku wat dek je dulu, sbb masalah family ngan education aku lg pntg...so, bincang punye bincang, n pertimbangkan keadaan mak yg mkin ok, xde pape komplikasi operation, aku pon bersiap sedia la menyiapkan persiapan yg perlu...n now da 15 hari aku kat UiTM Shah Alam ni...aku amek degree in tourism management...

alhamdulillah,selangkah je kaki aku da msok dlm UiTM ni,aku rase lega sbb impian aku dr kecik nk capai level education thp degree ni da 0.10% da bejaye...insyallah dgn doa sume,ngan usehe2,kte konvo grad degree sme2 k kwn2 sume!...stakat arini aku dok sini,ari2 aku call mak aku,alhamdulillah kesihatan mak smakin baik,,,smoge mak sihat spenuhnye secepat mgkin...then,bmula la jugak kehidupan aku sbg student smule kat sini...g klas turun nek bas...nek turun bukit bukau...g ngengade nek tgge ostel smpai 8tgkat (mse 1st time dtg x tau de lif time xde letrik)...hadoi~pnt?mmg memenatkn...tp alhamdulillah,tiap kali aku merungut,aku cuba igt blk nape aku ade kat sini,,,aku memang nak dtg sini,so aku kne lalui jugak x kire mcm mne skalipon...insyallah aku cube utk lakukan yg tbaik...

mr.boyfie?kekasih atiku~nanges ttp nanges...xleh nk stop da...aku cube yg tbaik dlm hbgn ni...tp aku beserah soal jodoh kepade-NYA...if ade jodoh,alhamdulillah,mmg itu impian aku utk sehidup semati dgn si dia...but,if xde jodoh,aku pasrah...mgkin ALLAH da merancang perancangan yg lebih baik utk aku pd mse dpn...amin...spnjg 15hari aku kat sini,mcm2 dugaan yg blaku,kwn2, kewangan, identiti solving, mind set yg perlu d reset, environment, n byk lg...but, i have 2 be strong...ckop la, my fren name yuhana sulaiman sorg je yg dgr ati aku membebel kat dlm bilik ostel ni...thanks beb~...jika x de pape aral melintang, dlm 2 years lg aku bakal ber-graduat sbg student degree n then i have 2 plan wisely about my future...working, money, asset, family n many more...wah..da mcm rancangan malaysia ke 8 plak..haha...so,aku kne bkerje keras utk dptkn pe yg aku mahukan..kurangkan merungut bykkn bsyukur..alhamdulillah...