Suke Stalk Ye?

Saturday, December 10, 2011

Entry Pertama dan Terakhir Untuk Mereka

hey every0ne!
harini hari sedih aku...
mungkin esok lg sedih, tp aku x sanggup nak hadapi sedih utk esok..
**hey2, org pelik lah kenapa kau tetibe sedih ni cik kak oi..dah la xde intro, lame menghilang..tibe2 ja sedih!

haaaa..sory2..hehe...
just FYI, sebelum start cuti semester yg 4 bulan aritu, aku ngan en.boyfie ade beli 4 eko rabbit 
**ala yg gebu2 banyak bulu comel2 tu..hehe
mengada2 kan beli sampai 4 eko...
tup2 cuti 4 bulan amek kau en.boyfie kene jage 4 eko sume...
yelah xkan aku nk bawak balik JB rabbit2 comel tu naik bas kan?
**sampai2 kang tgolek dog mati.huaaaa..
nak di jadikan cerita, balik ja dari cuti 4 bulan tu, e.boyfie dah x sanggup bela..bz katanya..ye ke bz cik abang weh?haha...mungkin xda masa + malas nak bersih sangkar 3x sehari kot..hehe
so, terpaksa derma 2 eko kat my fren yang duduk dekat sungai buloh tu...sebab pada asalnya aku memang nak bela 2 eko je, tapi en.boyfie punya hal la konon dia nak bela 2 eko...
aku duduk kat rumah apartment kat puncak alam ni, x dapat la nak jaga ramai2...x cukup space dan kena jugak jaga hati kawan2 serumah...yelah, lagi banyak rabbit tu, lagi semerbak la bau satu rumah...

Salma (igtkan betina rupanya jantan, sbb tu namanya mcm betina)
Kelabu (sangat santek, mata ade celak, curluss u)
kawan aku terima je konon2 rabbit aku tu seko laki seko perempuan boleh lah di kahwinkan dengan rabbit dia yang lain..tup2 tau2 rabbit yang aku bagi kat kawan aku tu 2-2 eko laki...aku mane lah tau bab2 nak scan jantina ni..aku ikot cakap tuan yang aku beli dulu tu je..hehe maaf ye kawan, xde niat nak tambah beban awak..**kalau boleh dia x nak jantan dah sebab rabbit dia suma jantan.

dalam mangkok (cokolat) & yang bulat gebu (ibu)

so, aku jaga lah 2 eko yang kat rumah ni, aku letak 1 sangkar...aku ingat dorang ni kecik lagi, maka aku fikirkan, jikalau mereka mengawan, mungkin tidak akan membuntingkan si perempuan tu.. 
**rabbit aku bela sepasang laki perempuan so boleh mengawan..
bukan gay @ lesbo ye..hehe
sampai dekat cuti raya haji yang lepas, aku pegi hantar rabbit2 aku dekat rumah kawan aku...kira macam rumah jagaan rabbit la rumah dia ni..
**dengan persetujuan dia lah..xde lah aku suke suki je pegi hantar..hehe..
semasa sepemergian aku balik JB, tiba2 8hb 11 tu kawan aku mesej cakap rabbit aku beranak!

haa?masa bila dia mengandung??**tiba2 aku emo sebab aku pernah marah2 rabbit aku tu time aku jage sebelum tu.sedeh sebab marah2 time rabbit mengandung.tapi x apalah, sebab aku x tahu.kalau aku tahu mesti aku jaga baik2..:D

6 hari selepas kelahiran

now aku dah ada baby!i called myself mummy rabbit and automatically my rabbit yang betina tu dapat nama IBU...hehe..seronok tahu ade baby rabbit..seronok nya macam ada baby sendiri..tu belum baby sendiri..agaknya macam manalah nanti bila time aku ada baby..heeee..
**berangan jap..alololo comelnya baby umi..haa?hahaha..

si IBU bersama anak2 nya
dari kiri: hyppie, fluffy, BABY, honey...
dan sekarang baby rabbit aku dah umur sebulan 4 hari...
dan dah makin gebus, comels, rasa nak gigit2 aja...:D
btw, seminggu lepas conflict dalaman aku bermula sebab my fren yang duduk sungai buloh tu x nak jaga rabbit2 aku time aku cuti study week sekaligus cuti semester sampai bulan 3 ni...aku faham keadaan dia yang sedang busy membina kerjaya dan x dapat nak bagi perhatian kat rabbit2 semua...

aku jadi serba salah lah x tahu nak buat macam mana....aku call my mom suroh my dad datang ambik dekat sini time nak cuti tu..tapi my dad x bleh nak cuti..so how?x kan aku nak angkut my rabbit balik JB naik bas?
actually memang aku rasa serabut sangat fikir hal ni. hal rabbit2 semata boleh buat aku serabut kan??x tahu lah kalau anak sendiri nanti nak di tinggal2 bagi orang lain jaga time keje mcm mana..
**haish over sudah..haha
 
sanggupkah korg jual makhluk secomel ini?
cuti study week semakin menghampiri dan aku kena buat keputusan yang cepat. AKU TERPAKSA JUAL MEREKA. itu jalan yang terbaik yang aku ada..separuh mati tahu x, nak buat keputusan tu..orang ramai x nampak apa yang aku rasa..dan mungkin mereka x paham apa yang aku rasa. bagaimana kamu rasa bila kehilangan barang/orang yang kamu sayang? itulah yang aku rasa saat aku terpaksa jual mereka ESOK..
 

tersenyum saat melihat dia membolot makanan hanya untuk diri sendiri
ya, ESOK...sepanjang hari ni aku lepaskan mereka berlari lari, melompat-lompat dalam rumah semata-mata x mahu terlepas detik2 indah bersama mereka. mereka selalu buat aku tenang dengan telatah, karenah mereka. aku gembira saat aku terpaksa membersihkan sangkar 2-3 kali sehari sedangkan pada orang lain, itu perkara yang membebankan. aku sanggup tidak kemana2 pada sabtu dan ahad kerana risau tiada orang dirumah yang akan menjaga. 


aksi mencuit hati


ini dia si BABY paling manja ngan aku

seharian dirumah, aku tidak tenang kerana memikirkan nasib mereka esok. rabbit yang paling aku manjakan, si BABY, asek duduk diam kat sebelah aku macam tahu2 ja kesedihan yang sedang aku alami. mungkin dia pun sedih untuk tinggalkan aku agaknya..
**manalah tahu kan..
mudah sangat air mata aku mengalir saat aku mengusap lembut badannya. **dalam hati berdetik, x cuti pon x apalah asalkan rabbit2 ni x dijual.
tapi nak buat macam mana, cuti bukan sekejap sampai sebulan lebih...
teringat mak cakap masa aku telefon 2-3 ari lepas...
kadang2 kita kena berkorban kalau sayangkan sesuatu..
jangan sayang beriya, nanti apa2 jadi susah...jangan terlalu ikot hati...
yalah mak, putus cinta pon x sakit sampai macam ni mak..sakit lagi rasa nak berpisah dengan makhluk ALLAH yang comel ni mak...mungkin sebab aku terlalu sayangkan haiwan ni...

cuma satu aku harap, orang yang jadi tuan baru rabbit aku ni, dapat jaga mereka sebaiknya...sayang semacam aku sayang mereka..

makhluk berbulu yang menceriakan hari2 dalam hidup aku

kebetulan pulak, arini aku sorang2 ja kat rumah, housemate masing2 ada hal masing2...makin menjadi2 sedihnya aku ni...sebab tu aku beriya ajak kawan2 datang jumpa rabbit aku wat last time sebelum aku pegi jual esok...sebenarnya sebab aku nak ada kawan yang boleh teman aku walaupun sekejap...

thanks to my fren Roderick Gobern dan kawannya Dion sebab datang. at least aku rasa ok sikit tadi...

oklah, makin banyak aku tulis, makin banyak aku sedih..
**padahal nanges..
huhu..kalau tulis kat kertas dah basah lencun dah ni...
x sanggup nak hadapi hari esok..semoga aku boleh chillex ja depan en.boyfie esok..x cool lah kan kalau nanges depan dia..haha
next entry mungkin pasai hari esok..kalau esok tragik sangat cerita nya, mungkin x akan sebut lagi dah pasai esok..:p


jangan pergi tinggalkan aku.huhu
notaibujarikaki: kalau korang nak tahu sebab apa aku x da dah merepek perli2 orang, tulis benda x penting kat blog ni, ianya suma sebab adanya rabbit2 aku..mereka menambah ceriakan hari2 aku..walaupun ada ja dalam kepala ni nak maki orang kat blog, kat facebook tapi, nampak ja muka rabbit terus hilang rasa nak maki2..:D

Sunday, September 4, 2011

Bukan Tua Tapi Matang Lah!


BTW, thanks banyak-banyak kat korang semua yang wish birthday untuk aku…

Family gua|
Sedara Mara|
Kawan2 Sekuliah|
Rakan Sebaya Time Skolah Dolu2|
Kwn PLKN|
Bangla2Bibik2 PETRONAS|
FBrians|
Sape2 Yg Mengenali & Terkenali Aku ini|

Memang aku aku terharu dan mengharui wish2 korang mahupon korang ikhlas atau x, tu terpulang lah kan..:D
Tapi lebih bererti kalau korang wish skali ngan pos present kat umah aku..
Wah,,,sila lakukan nye sekarang!hadiah smpai lambat sikit tidak mengape..nGeeee…

Last But not Least!
Thanks for the 0nly one Blogger?!| yg wish for me…


Korang hado??x hado kan??haha…

Ni buktinye>>>


cube cek fesbuk aku!




Time kasih banyak2 tau En.Ayem, wa ni blogger baru…


Dari gaya penulisan wa, dari gaya header wa yang macam nk kene pelempang, dan dari gaya wa ucap terima kasih **sambil terlompat2 jakun, lu mesti da tau wa ni blogger baru+pemalasnakmampos yang bru nak jejak industry blogerisme ni kan??
Wa memey da agak da!haha…

Okay, aku memang gampang sket bab2 jakun neh..haha..STOP

.
.
.
.
.






And now we back to the topic lol~td intro jepp..:D

Ramai aku tengok yang wish birthday aku sambil mengucapkan SELAMAT HARI TUA?!
Watde fish u know? Bab tua2 sile slowkan volume laptop anda…ade ke aku yang comellote neh dikatekan tua?
Lain kali ucaplah macam ini…Selamat Bertambah Setahun Lebih Matang Dari Tahun Sebelumnye
Kan lebih bertatatertibsopanlagimenawan~haha
So, saat aku post entry ni, aku dah pon berusia 22 and 1 day years old!
Hopefully dengan bertambahnya umur aku ni, aku akan bertambah matang dan dapat memanfaatkan kehidupan aku sebaik baik nye!

Aminnn…






Notehujungjarikaki: psttt!hope jugak bile da matang ni tamau da cry2 tears2 pasal love2 matter…wa kn da besa panjang (makin besa tapi x panjang da kot) kalau boleh nak setelkan everything with my mind not my emotional **kememehbecausetheheartwasbroken2..haha

Notehujungjarikaki2: pssttt!kamu x wish birthday saye itu kamu punye pasal der…ada nampak saye cry2 today??xde kan?saye da makin matang la..:p..belagak sebentar…




Saturday, August 27, 2011

Da 3Month ++ Berlalu~~

Wah2...
Ni blog ke hape neh? da mcm umah tinggai je..haha
Rituh tulis time 1st day keje, neh da smpai benti keje da blog x berhapdate...



Bagi salam dulu la bru afdal...hey everibodi...Assalamualaikum...
Sbnrnye mcm2 perkara yg blaku dlm idop aku spnjg blog neh x berhapdate...
Kau igt senang ke jd aku?jd raihayu ranei yg glamer bangat neh..haha
Hamboi statement mmg x boleh blah lgsg nok...



1st month keje, bole la gaji mcm masyukk sbb OT gile babi..
Masyuk istilah utk pkerje kuli cam aku ni, phm2 je la..
Xde la gaji riban2..cukop la bg ank2 mkn, sara idop kehidupan insan tanpa berlaki ni...(mmg le xde laki sbb blom berpunyai dan mempunyai..haha)



2nd month keje rase nk benti...
Mood gile babi down...
Malas nk g keje, timbul plak sakit misteri...
Tp demi sesuap nasi, aku keje la jugak...
Resultnye, gaji ciput rase cm nk benti time2 dpt gaji tuh jugak...haha
Gile saiko idop aku neh...



3rd month keje, aku rase normal...
Aku keje mcm biase...
Control mood, control jiwe...
Bulan puase plak tuh kan, so kene sucikan mulut sucikan hati...
Maka aku dpt lalui kehidupan yg tenang...
Smpai rase sayang plak nk berenti...



Alhamdulillah pengalaman keje kali ni, aku rase seronok..
X macam kali pertame keje dulu...
Tempat yang same tp staff yang berlainan...
Ketara sgt perbezaan nya...
Cukup 3 bulan aku berkhidmat, byk ceritera ceritera dunia, ceritera cinta yang aku lalui...



Juz one word i will say..fun..yeah i have fun work there..
Bkerja dgn org2 yang menyeronokkan, maka hidup kita automaticly akan jd seronok...
Soal gaji wpon rase mcm kurengg byk, tp yeah, aku ikhlas...
Pernah x korg rase keje sbb korg ikhlas then payment jd soal kedua?
Itu yg aku rase sepanjang 3 bln ni...
(kalo aku ade bising2 kat sorg dua staff ckp psl gaji aku sikit pon, aku xniat serius pon, juz main2 je..aku bersyukur gile ngan pe yg aku dpt..thats it..)



Wpon gaji yg seciput itu, aku korbankan almost 90% utk sewa rumah dipuncak alam (yg berkemungkinan sudah berhabuk setebal 3 inci) + simpanan utk yuran sem depan + duit projek final sem + treat some mcDs for my family~~
n in my hand i only have about 10% from my gaji utk teruskan kehidupan utk bulan berikutnya...
But its still ok la cause i live with my family, n my daddy sent n pick up me from/to works...
Alhamdulillah aku bahagia...



Tp uitm plz jgn nk bangga sg sbb anda boleh buat saya bahagia dgn cuti yg 4 bln anda bagi~
Saya berusaha utk membahagiakan diri saya sendiri tahu gara2 cuti itu...



And now, aku da pon benti keje, sbb da nk kat raye kn??cuti raye la beb kn…
Bile da x keje ni la bru aku dpt berehat2 bermalas2an kat rumah…
Buat kueh raye, soping, kemas rumah, masakkk…and u know, its bosan lol..haha



Then ari ni tggl bpe ari je lg nk raye, pas raye then I need to go back to the alam punya puncak lah…
Dpt jumpe kwn2 smule, jumpe siDia, arghh bosan jugak…haha
U also need 2 now that ati aku berbelah bahagi skang ni…
Kau fikir ape?skang da bulan brape?n then julai tahun dpn I will finish my study lol…
Spatotnye from now aku da kne plan sumting utk mse dpn aku, especially psl KERJA…
Tp, aku sendiri x tahu nk KERJA ape??can u olls suggest it for me??~



Aku berbelah bahagi sbb aku fikir kalo balik puncak alam, arghh malasnye nk blaja..
Yela spe suruh encik uitm bg cuti lame2? Otak da beku la..huhu
Tp, kalo dok rumah pon bosan jugak…adeh2…



What should I do actually?
U need go back 2 puncak alam lol~haha..that should wajibly u do lorh..



Ni lg satu nk ceritera psl rindu rinduan ni…
4 bulan cuti 4 bulan jugak lah aku x p jumpe dia…kau gila?yeah…
Mmg x jmpe pon sbb jarak+masa+nomoneynotalk..haha
Tertonggang tertonggeng rindu kat sini pon nk wat cemane kalo ade aral yg melintang kn?

Itu baru 4 bulan, kalau lah 4 tahun macam kwn aku yg sorg tuh nk kne fly ke sarawak~
Ape cer kwn??ade jodoh x kemane la bro…tp sian kat awek lu la bro…
Kalau awek lu jenis mcm gua, sikit2 nk kememeh meleleh air mata bagai, nasiblah..haha~~



Xpe la dowh, yg penting kwn2 sekeliling doakan jodoh korg..amin…


Notehujungjarikaki: Aku xtau bile lg nk hapdate blog ni, maybe time aku da ade anak 2 nnti kot..haha..
sbelum tuh bia aku ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN~~
kalau ade terkasar bahase, mmg aku sengaja sbenarnye tuh, tp ampunkan la ye..:D









Thursday, June 2, 2011

kecoh2 pasal adinda evans..baik aku kecoh2 pasal macik kecoh!

arineh aku keje shift pagi..which is start keje pukul 7 pagi hingga 4 petang...
nak di jadikan cerita, aku kena keje dengan budak baru masok keje 2 hari...
tapi bagus budaknye, fast learner..
so xde la masalah sangat keje nak ngajo dye je kan...

tapi masalahnye, aku plak yang gaye mcm budak baru keje arineh...
banyak sgt slacknye..haha..
malu gile ngan budak baru...
1st2 aku salah set minyak...org ckp pam lain aku g set pam lain...
then yang pam lain tuh pulak pkai kad kredit dekat lua...
dye da tau kad dye x approved, tp still angkat nozzle n isi mcm biase...
padahal tu sebenarnye x gne kad kredit dye pon, dye teramek minyak yang aku salah isi tadi...
korang nk tau nilai minyak yang aku salah set tuh?
RM 100 okeh...
gile nk nanges kalo orang tuh tamau bayar...
tapi pas slow talk ngan org tuh, ckp aku salah, then nk mintak org tuh baya, dye pon baya..fuhh selamat...
terima kasih abang lori kerana memahami...
kalau x, konfem2 aku shot RM100 arineh...
penat je aku OT..huhu

tu satu kes...lagi 1 kes, ade macik neh g marah2 ngan baling kad point kat aku sebab aku x swipe kad dye...
padahal dye baru buat kad time tuh sekaligus nk isi minyak penuh..plus ramai customer lain yg aku nk handle...
hanya sebab point duniawi, macik sanggup jatuhkan air muka aku depan customer lain...

kenape macik tu sanggup mara2 memekik2 kat aku semata2 sbb aku x swipe kad point dye?
point duniawi je yg dikejar..point akhirat macik tanak ke??
saye bole bagi free dgn mendoakan kebahagian macik dunia akhirat, tp macik g maki2 saya dpn customer len...macik2...
sudahnye point duniawi macik x dpt, free2 je point utk bwk g akhirat kne potong..aminnn..smoge macik seda diri tu...:D
saye senyum je walau kene maki, sbb saya nk kumpol point akhirat..x mcm macik~~

sume customer lain pon senyum je kat aku tunjuk rase kesian, macik tuh yang sebenarnya memalukan diri sendiri...
xpe lah macik, walaupun macik da drop my waterface dpn customer, saye tetap doakan keberkatan hidup macik dunia akhirat..
i always use the princip which is the customer always right...
but ALLAH always now who the right and who the wrong...

psttt,saje aku nk kecoh pasal macik tuh sbb kalau lew ade sape yang terbaca my stoli moli ni yang berperangai macam macik neh, silalah kesian pada kami2 pekerja2 bawahan ni...
x guna kejar point duniawi kalau point akhirat ntah kemane...

kira okay la kan aku kecoh pasal macik kecoh ni, dari orang lain yang dok kecoh psl si ADINDA EVANS yang secara keterbukaan mengatakan dye not virgin lagik...
pada korang2 yang memberi hukuman dengan menggunakan bahasa2 kasar, kesat, ckp pasal dosa pahala, baik korang cermin diri sendiri dulu...
jikalau menghukum orang tanpa usul periksa itu tidak berdosa, teruskan lah...
jika korang2 tahu menghukum orang tanpa usul periksa itu berdosa, dan korang masih terus berbahasa kasar, secara kesatnya, aku nk ckp yg korg2 yg kutuk tuh sama level je ngan budak yang berusia 14 tahun yang da xde dara tuh...

aku bukan nak backup watever, masing2 hidup penuh dengan kesilapan, apa salah nya kita sama2 memperbetulkan kesilapan kita antara satu dengan yang lain...
bukan melemparkan kata2 kesat dan menghukum orang bagaikan diri sendiri seperfect malaikat...

sedangkan macik yang aku cerita kat atas td pon yang da tua pon perangai cam tah ape2...
apa lagi budak umo 14 tahun yang baru nak mengenali dunia...
maafkan dia, dan tunjuk jalan yang sepatutnya...
bukan dengan cara menghukum dan melemparkan kata2 kesat...

jangan hanya pandai berkata2 sedangkan dalam diri anda, anda kosong~~~

Saturday, May 21, 2011

sape kate kerja tuh penat??

x penat la weh..wa relax je..spe ckp penat?
.
.
.
.
.
mulut wa x ckp pon penat..tapi kaki wa je yg cakap penat..haha
x senonoh btol...
di sebabkan harini pesday wa masok keje, supervisor tuh suruh wa masuk keje pukul 9...abes pukul 6...
konon2 sebab wa da penah keje situ (setahun yang lepas) tup2 wa da kene jage cashier weh rineh...
wa hentam je berbekalkan bekalan ilmu dunia yang x seberapa ingat...
wa main tekan2 je touch screen ala2 ipad kat cashier tuh..hehe
nasib baik apa yang wa tekan tuh betol...
yang penting wang kat cahier x shot pon...over rm3.55 sen adolah...alhamdulillah...
kalo shot, maka shot la gaji..:D
neh berbalik terbalik semula pada cerita ceritun kaki wa yang sakit ni...
almaklumlah pemilik blog ni comel lote orangnye, maka dengan itu berat dibadan menjadi bebanan di kaki...
lalu menjerit jerit la kaki wa kesakitan...haha
mau x nye..wa berdiri tau dari jam 9 sampai 6 petang..bohong sangat lah kan kalo x duduk langsung...
duduk la weh, tapi sekijap sekijap saja la...
ingat bos ke hape nk dok lame2...hehe
tapi xpe la..kaki je yang sakit pon..tangan x sakit...
see2 buktinya, wa masih bole menulis di blog wa yang lagi comel dari wa ni..=)
kalo tangan wa yang sakit, adios amigos la jawabnya...

wa malas nak taip banyak2 ni, sebab wa rasa macam nak tido x nak bangun2 da..haha..
esok masok keje pkol 7 weh...balik pkol 4...
da lama wa x bangun pagi2 ni...(nampak sangat selalu miss subuh...heeee)
tunggu kepulangan wa esok yew...babai...zzzzzzzzzz

Friday, May 20, 2011

Last Day Lepaking~



lots of love from meeee...enjoy reading frens...:D

okay, harini last day aku bole lepaking and habising my money lol...
no more money in my wallet...pokai sudaaa..
nak tahu sebab apa?


sebab today aku pergi tengok itu cerita NUR KASIH dan jalan2 lagi...
semalam keluar, harini pon keluar...
so, duit pon keluar mencurah-curah di ladang gandum...hehe

fuhh, done for the mengeluh-mengeluh sebab duit habis sebab salah sendiri bukan salah mak abah mengandung..:D

meh mari come kite review sikit itu cerita NUR KASIH yang aku boleh rating 3.8bintang untuk jalan cerita and 2bintang sahaja untuk effect macam kartoon...
aku tak puas hati sebenarnya sebab duit aku melayang RM40 (semalam+harini) untuk cerita buatan malaysia...
tapi tak pe lah sebab sokong barang buatan malaysia katanye...aku ikhlas jangan risau..:D

aku malas nak cerita semula apa yang aku tengok tadi sebab aku da lupa..hehe..
tapi yang aku ingat sangat time bab ni:

ilyas(anak aidil): macam mana paksu bole sakit?
adam: sebab kemalangan kereta.
mariam(anak aidil): sakit sikit ke sakit banyak?
adam: temenung...sakit sikit je..:D
mariam: nasib baik sakit sikit, kalo sakit banyak nanti meninggal.
ilyas: mariam!(marah)

tup2..
ade anak org ni sbelah ckp AYAM!

haha..gile berdekah aku ketawa dalam hati...
tu lah akibatnya bawak anak kecik g tengok wayang cerita cinta.fulstop.
yang pasti meleleh jugak lah aku tengok cerita ni...
tapi ada part yang mual bila tengok tang effect x menjadi...
background pulak mcm tampal je...risau mata den ni tengok nya..:D

wateverrr...time utk lepaking sudah tamat...
malam ni kena tido awal, dan esok, pergi mencari nafkah untuk sesuap nasi..
adios amigos...


Thursday, May 19, 2011

Baru Lah Urban Dgn Adenye Nuffieee...

hi every0neeee...

penat tau smlm tido almost at 3am mengerjakan my little baby blog ni..hehe
tgh2 ade mse ni, aku try la menggodam blog sendiri...
before dis bkn xde mse, cume malas je yg sebenarnye..
walaupun aku wat blog juz atas tuntutan duniawi yg semakin haptudate, tp teringin gak blog santek2 cam org len...
then lg satu, teringin gak ade nuffieee! ala, iklan gerak2 kat blog tuh...kat header kat footer, ngan sidebar blog...
ala, bkn nk wat earning pon, juz nk make it dis blog nmpak URBAN la sket..haha..

ni la cik nuffie yg URBAN la sgt tuh..hehe
so, baru la aku bsemangat nk berblog dgn environment my little baby yg da btukar wajah ni...
WTF jakun ya amat okeh..haha
after aku dok godam2 my baby ni, teng teng teng, dis is the result!yeay...
agak puas ati la ngan keje sendiri tanpa bantuan orang lain..hehe
but, cume x puas hati sket tang header tuh..x bole nk letak my pic besar besaran..
x tahu kenapa...then ayat2 tuh le klua column plak...hish...
btw, bia je la header tu mcm tu dulu...da malas da sbnrnye...
maklum lah i ni cepat bosan u know..w0o0w..:D

FYI, siang td aku n my little bro, pegi tgk movie cerita KONGSI...
plan nk tgk NUR KASIH skali, tp cinema tu xde bwat tayangan utk NUR KASIH..
so, tgk je la cite KONGSI tu...
ala, yg actor nye si anak emak SAHEIZY SAM tu...hehe..
from 5 star, the movie only can get 3 star lol...
lawak tuh lawak la, siap dgn slang kelantan+siam...
tp the story line uhhh sungguh x kukuh...so, only 3 star...n melayang RM20/2 person...
esok, insyAllah, nk p cari cinema yg ade tayangan untuk NUR KASIH THE MOVIE...
dgr cite, siap bole feeling2 nangesh2 dlm itu panggung..ye ke?
well, it sound interesting...so, aku kne angkut my little bro pegi tgk itu cerita la..haha
looks like my little bro is like my bodyguard rite?bodyguard yg aku kne payung everything...

and the day after tomorrow, means this saturday, aku mula berkerjaya lol...
xde nk menternak lemak lg dah...enough..haha

bila da mule kerja,
.
.
.
.
.
no more lepaking 0n9 24hrs kat rumah, 
.
.
.
.
.
no more layan cite Ahmad Albob Yg Punya,
.
.
.
.
.
no more layan cite cina kat tv1 pkol 6 tu,
.
.
.
.
.
n no more NORA ELENA.

kne lupekan sume yg berkenaan...fokus pd kerja n fokus pd mengurangkan lemak d badan...haha..

done
opss..ape?kerja ape?kerja sambilan dekat petronas sbg cashier dan terpaksa menempuh ribuan perangai manusia...lol..perangai staff2 lain jugak kne ambil kira...
so, doakan semoga segalanya d permudahkan...amin...

sblm start keje, kite enjoy dulu!Zzzzzzzzzzzzz....

Kek Gula Hangus




Da lame da guwa wat kek ni, x igt bile..mesti la ade sbb npe guwa nk cite kat sini kn..hoho
Ni diantara kueh plg aku guwa suke..
Sbb kueh ni unik sgt..
dye ade lubang2 yg cantik kat dlm kueh ni...
So, guwa google2 resepi wat kek ni then guwa try buat sendiri...
2x guwa buat n 2x jugak kek ni menjadi...
Tang yg lubang2 kat tgh tu yg wat guwa lg sonok macam nak buat kek ni ari2 plak..hehe
So,di sebabkn kek ni jadi dgn jayenye, nak gak guwa kongsi2 ngan korg cara-cara membuat kek gula hangus ni...
Selamat mencuba ye...

Bahan-Bahan:

1cwn - Gula
1cwn - Air Panas
1cwn - Tepung
1cwn - Susu Pekat
2sudu teh - Soda Bikarbonat
4biji - Telur
2camca besar - Mentega

Cara-Cara Membuat:

1. Masak gula dengan api sederhana sehingga hangus.
2. Masukkan air dan masak lagi hingga gula cair.
3. Masukkan mentega. Lalu sejukkan dan ketepikan dahulu.
4. Sementara itu, pukul telur sehingga kembang dan pekat.
5. Kemudian, masukkan susu dalam telur tadi dan kacau sebati.
6. Selepas itu, masukkan tepung dan juga soda bikarbonat. kacau sebati.
7. Setelah air gula tadi sejuk, masukkan air gula itu kedalam  
    adunan(telur,susu,tepung,soda bikarbonat) dan kacau.
8. Perap adunan tersebut lebih kurang 3- 4 jam.
9. Kemudian, bakar atau kukus pada suhu 160-180'c.


Friday, May 6, 2011

aku mula "terganggu"

Sekarang aku tgh focus kat final exam utk semester ke4 aku sbg student bachelor of sc(hons) tourism management...
stat 2-3 miggu sblm exam lg aku da bz ngan assgnment yg bertangguh2..
tu la akibatnye kalo jd student yg pemalas cm aku ni..huaaa..
bsambung2 plak ngan cuti mid term pon sibok assgnment x siap2 ag...
lg 2-3 ari nk exam bru la den tkapai2 cr buku2 kesayangan..hadeh..
skang 4 paper da lpas, tggl lg 2 paper..
aku tatau nk ckp mcm mne ngan 4 paper yg sblm ni..
aku msh mghrpkn keajaiban..

lg 2 paper yg akn dtg ni, tibe2 aku rase mcm give up gile..
smbil bce buku dgn titisan air mata, aku risau sgt..
mgkin sbb target aku melangit stinggi gunung...
hurm, payah rupenye budak2 spm yg target beriye spm 10A tu..
sekarang aku mule utk motivated diri aku supaye jgn terlalu  mendongak ke ats, cume tunduk kebwh dan sekali sekale pndg sekeliling..
yg pasti jgn toleh keblkg, ape yg da lpas tu lpas lah, smoge kejayaan mengiringi aku..exam selang sehari membuatkan otak aku jd jem..
tp insyallah, aku akan berusaha yg terbaik...
berbelas tahun aku mengharungi idup sbg pelajar dr tadika hggalah sekarang, xkan lah aku mahu give up di sini, yg usia pembelajaran aku yg hanye berbaki setahun..
untuk menyambung lg ke peringkat seterusnya?aku berbalik kepada rezeki..
mcm2 perancangan ade dlm fikiran aku sekarang, dah mcm rancangan 5 tahun malaya plak (kesan exam CTU x abeh ag)..hehe..

( nmpak x aku dok kat mne? ni salah satu rancangan 5 tahun malaya tau..hee)

erm,kehidupan msh pjg lg rupenye...
itupun jika dtakdirkan umur panjang..
kadang2 terasa penatnya jd seorg pelajar..
harapan yang tinggi dr ibu bapa, perasaan yg menggunung untuk lihat diri sendiri berjaya dan mcm2 lagi..
mgkin penat lg org yg sudah bekerjaya..
itu yg slalu jd pendorong hidup aku..
aku x mahu jd sperti org lain yg sentiasa menyusahkan ibu bapa dr kecil tapak tangan hinggalah dewasa, aku x mahu org tgk aku sbg org yang menyusahkan, dan aku juga x mahu mentertawakan diri sendiri...
aku mahu jd seorg sempurna dr pndangan mata aku..
penatnya jd seorang pelajar, sering aku mengeluh seorg diri..
tp alangkah bdosenya aku mengungkapkan perkataan itu, sedangkan itulah yg aku minta,aku mohon dan aku bdoa kpd Allah supaya aku diterima msuk ke universiti..
sudah diterime, keluhan yg aku berikan pd DIA..astagfirullahhalazim..
perasaan mudah sgt terganggu bila dlm keadaan tertekan..
nmpak sgt aku membenarkan syaitan bertawa ria di dlm diri aku..
aku da berusaha yang terbaik untuk exam esok, tp nmpaknya, hanya beberapa perkara je yang melekat di fikiran sedari pg td aku bce buku..ape yg perlu aku buat..
aku mahukan yg terbaik, aku berusaha untuk itu..
tp,aku rasa kosong..risau menjelma berulang2 kali..
mgkin aku perlukan doa dari kalian..
doakan yang terbaik untuk aku, dan semestinya aku juga mendoakan kecemerlangan untuk kamu smua..