Suke Stalk Ye?

Wednesday, September 19, 2012

Salam Seorang PENanam-ANGGUR

Ehem-ehem, testis-testis eh-eh testing-testing one, two, three...
Terima kasih para followers, para peminat, para bloggers sekalian kerana masih sudi menyokong guwa, masih sudi jenguk blog guwa walaupun guwa bz bak Perdana Menteri sekaligus menyebabkan guwa punya blog tak ber-update-update..


Pang-Pang-Dush-Dush-Dung! (Sound effect guwa tampar-tumbuk-sekel diri sendiri sebab perasan artis sangaaaattt)



Wah, dah lah lama menghilangkan diri, pastu tup-tup entry baru perasan glamer, padahal sape pon tak baca kau punya blog mak jemah hoit! Hahaha..

Ala, ayat saje nak menggembirakan hati sendiri..hehe..


Guwa sekarang penanam-anggur, habis keliling rumah guwa, keliling rumah jiran guwa, guwa tanam anggur.

Sapa-sapa teringin atau mengidam anggur silalah datang melawat guwa dirumah. 


Kalau tiba-tiba time korang datang tu guwa hidang buah apple, jangan pelik, sebab guwa da process anggur guwa jadi air ribena. *Kelas kau mak jemahhh. 



Sejak-sejak guwa jadi penganggur (singkatan penanam-anggur) ni, guwa rasa bosan sangat, aktiviti harian guwa sama je dari bangun tido sampailah ke tido semula. 



Memang macam ni ke hidup seorang usahawan anggur berjaya? Guwa rasa guwa da give up lah nak jadi penganggur ni. Tak adventure langsung. Income takde lah mewah mana. Cuma makan minum tu cukup lah 3 kali sehari. 



Guwa sekarang ni hari-hari cari job lain dekat jobstreet. Tapi itulah, belum ade rezeki nak tukar profesion agaknya. Insyallah ada lah tu nanti. Allah nak bagi guwa rasa nikmat anggur lama sikit kot. Korang sempat ke merasa jadi pengangur lama-lama macam guwa ni? Ada? Takde kan? Jangan jelesss.



Cuma guwa sekarang rasa macam nak naik angin jugak ngan si jobstreet ni. Kebanyakan iklan jawatan kosong diorang memang buat guwa rasa nak sumbat biji anggur banyak-dalam mulut pengiklan-pengiklan tersebut.



Mereka (ayat beku) menggalakkan graduat segar untuk memohon. Ya, guwa seorang graduat segar. Segar, bugar, montel dan gebu guwa bagi pakej. Tapi ada syarat lain yang buat guwa rasa ish! Mereka mahukan yang berpengalaman sekurang-kurangnya 1 hingga 2 tahun pengalaman kerja. 



Hei jobstreet serta si pengiklan-pengiklan jawatan kosong tersebut. Kalau dah nama nya graduat segar, mana nak datangnya pengalaman bekerja 1 hingga 2 tahun, sedangkan guwa belajar direct dari tadika sampai ijazah non stop tahu?. Dan kalau tiada yang mahu menghired guwa bekerja, sampai bila-bila pon guwa tak ade pengalaman bekerja lah bedol. 



Guwa tak ada lah marah bebenor, cuma guwa agak kecewa lah kan. Ada je yang company yang hired graduat segar tanpa pengalaman, tapi mungkin belum rezeki guwa lah tu. 



Guwa bukan apa, guwa dah bosan jadi penganggur. Guwa jeles jugak ngan kawan-kawan seperjuangan guwa ada yang dah kerja dan bakal menerima habuan(gaji) hasil dari segulung ijazah akhir bulan ni.



Guwa harap sangat nak tukar profesion penanam anggur guwa ni sebelum musim tengkujuh tiba. Sebab nanti kalau hujan, anggur dah tak musim dah. Habis, guwa nak bagi anak-anak cacing guwa makan apa?



Kepada pencari perkerja, marilah mohon guwa jadi pekerja lu orang. Hantar resume syarikat, gambar ofis siap meja kerusi guwa barang 3-4 keping, dan anggaran gaji yang lu orang bole offer kat guwa. 



Sila email atau call guwa secepat mungkin. SMS pon guwa layan jugak lah dari tak ade langsung. Sekian.

Saturday, March 24, 2012

Bersabar. Ini baru dugaan dunia. Allah nak beri petunjuk supaya jangan lalai.

Banyak benda yang berlaku dalam hidup guwa 2-3 hari kebelakangan ni. Pada pandangan mata kasarnya, guwa rasa ianya terlalu berat untuk dipikul.

Ianya datang bertimpa2 dan bagaikan tidak berpenghujung. Setelah diamati, ianya baru dugaan dunia. Mungkin ini cara DIA beri mengingatkan guwa.

Jumaat lepas, guwa dan rakan2 memulakan pengembaraan seawal 8pagi. Gerak dari puncak alam tanah tercinta menuju ke Stesen LRT Bandar Tasik Selatan.

Setiba di sana, guwa dan rakan2 (da macam nama klinik.haha) naik LRT menuju ke PWTC sebab time tu tengah ade MATTA fair.

Guwa nak mencari pakej paling mura ke sabah. Nanti guwa explain lebih pasal sabah ni. Heeee..

Sebab ape guwa naik LRT g PWTC? Sbb kawan guwa tatau jalan g sana nek kete. Haha. LRT pon LRT lah..janji sampai..

Sampai sana cari punya cari dapat gak lah pakej g sabah tu..Ramai gile okay orang kat situ pada masa itu..tututu..

So, lepas tu pegi cari sesuap makanan lah kan sebab lapa gile..

Guwa rasa dugaan itu bermula saat guwa nak beli makanan kat kfc...kawan2 yang lain tunggu kat foodcourt, ade lah jugak yang beli makanan kat tempat lain, tapi makan kat foodcourt sumenye..

Yang guwa terpaksa bersabar ialah menunggu makanan yg org kfc tu cakap mulenya 4min, tp hampir 20min baru dapat..tapi masih boleh bersabar..

Lepas makan gerak pegi LRT Bandar Tasik Selatan semula amik keta..perjalanan diteruskan ke Putrajaya..kononnya nak tengok Hot Air Ballon Festival..

Sampai kat sana, jeng3...tiada ballon berterbangan sebab dye ade schedule time dia terbang...hampa...tup2 dugaan lain, hujan..dari rintik2 ke lebat ke rintik2..

Ballon tah ke mana, rasa cam nak demam yang dapat..setelah guwa dan mereka hampa, kitorg gerak ke shah alam sebab kawan guwa nak pegi amek handphone dia kat kedai sebab aritu hantar repair..

Otw pegi sana, ada laluan banjir di naiki air..dan kawan guwa tak berani amek risiko kemungkinan kereta bakal mati enjin lepas harung air..so, terpaksa patah balik ikot jalan jauh sket..

Nampak tak ade beberapa dugaan disitu?

Bertimpa2 kan?...masih boleh menabahkan diri...

Sampai2 kat plaza alam sentral shah alam, masa nak turun dari kereta tu, tangggg!

Phone kesayangan guwa, baru beli tak sampai 20 hari, jatuh! Ye atas kecuaian guwa sendiri. Itu adalah saat klimaks dugaan pada hari itu.

Guwa bertambah buntu bila phone x dapat nak on. Guwa rasa macam lost kejap. Kawan2 guwa pon join skaki cemas.

Masuk PAS, teros cari kedai repair phone. Nasib bole program balik tapi kena tunggu 30min. Dan terbang melayang rm35 saat dalam wallet duit tinggal cukup2 makan. Fuhh..

Tapi, sampai harini guwa still rasa kesal, rasa sedih, dan macam2 perasaan lagi sebab ada cerita di sebalik pembelian phone tu..tu yang rasa macam hilang jantung bila dia jatuh..

Dannn dugaan tak berakhir begitu sahaja. Jeng3..disebabkan sume neves time phone aku jatuh, dorang sume tak ingat kat mana park kereta. Last2 turun naik tempat park x jumpa2 keta, dalam hati dah dup dap kot-kot keta kena curik. Tapi jumpa jugak akhirnya setelah hampir 15min pusing2 dalam car park tu..

Masa tu dah dekat pukul 10 malam nak drive dari shah alam ke puncak alam pulak..haih la anak dara balik malam2..

Sampai2 rumah pulak ade lagi dugaan..paip dekat meter depan rumah boleh patah..air memancut2..bila tutup paip, automatik dalam rumah pon xde air..terpaksa on off meter kat luar rumah lepas siap mandi..


Satu hari terlalu banyak dugaan yang DIA beri. Mungkin ada sebab DIA beri peringatan kat guwa ni. Guwa meredha kan diri dengan segala yang telah berlaku.


Itu baru satu hari. Ada lagi hari yang DIA duga guwa. Guwa dalam mood menenangkan diri. Guwa berserah kepadaNYA. Sebab guwa tahu DIA mengaturkan yang terbaik untuk guwa walaupun ianya pahit untuk ditempuhi.


Esok2 guwa story lain. Guwa tengah layan mata tak boleh nak tido ni.


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, March 7, 2012

Fasa. f.a.s.a. Bukan pasar ye adik-adik.

Fasa-fasa dalam hubungan percintaan:

Fasa 1: Aku sayang kau, kau sayang aku, dunia ni kita yang punya, kita ja yang bercinta, orang lain mana tau erti cinta.

Fasa 2: Gadoh-gadoh manja. Gadoh, baik, gadoh, baik.

Fasa 3: Kesedaran tentang cinta. Bercinta itu penat tahu? Sangat penat. Tapi kadang-kadang best juga kan?

Fasa 4: Bosan. Hey! Gado bosan, x gado pon bosan jugak.

Fasa 5: Ada pilihan di hati masing-masing. Berhenti, atau teruskan perjalanan. Rupanya perjalan masIh jauh dan hubungan tidak tahu sampai kemana. Perlunya usaha untuk terus menyayangi atau berhenti menyayangi. Kalau diteruskan jua perjalanan, tetapi kaki terasa benar-benar penat, percayalah ia akan berjenti jua suatu hari nanti.

Fasa 6: Dugaan hebat dari pihak ke-3, atau masing-masing terlalu ego. Pilihan harus dibuat. Jika meneruskan perjalanan, masih ada kah rasa bahagia? Jika berhenti, tepatkah pilihan itu?

Fasa 7: Berjaya mengulangi fasa 1 atau masih di fasa 6, atau terus ragu2.

Dalam perhubungan atau percintaan ni, terlalu banyak sangat dugaan yang melanda. Sama ada kita sendiri sedar ataupun tidak. Semakin lama perhubungan semakin baik ia berjalan atau semakin tidak baik, sebenarnya bergantung pada jodoh. Ada jodoh, adalah, tak ada jodoh, nak di buat macam mana lagi kan? Yang penting berusaha, untuk menyelamatkan keadaan.

::. serius bercinta makin lama makin bosan. Tapi tanpa sedar, ia sebenarnya amat susah untuk melepaskan dan juga dilepaskan.



Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, March 5, 2012

Yuk kembali ke sekolah

Setelah sebulan lebih sikit guwa bercuti, dan mengalami suka suki kehidupan pahit manis rasa hati, akhirnya cuti yang uitm bagi ni berakhir jua..


Guwa tak tahu nak klasifikasi cuti sem kali ni cuti yg terbest atau ter x best. Yang guwa tahu ni cuti sem terakhir guwa sebagai student degree..insyAllah kalau result guwa x kantoi la..


Dengan berakhirnya cuti ini, maka, bakal berakhirlah pengajian degree guwa selama 2tahun ni. Ni last sem guwa tau x? Guwa senior tau sem ni..para junior sila lalu depan guwa sambil tunduk kepala..guwa bukan suka pandang junior2 ni..mentah..haha..*maaf guwa melawak je, bergurau senda di pagi raya..hehe


Secara rasminya insyAllah guwa akan habis belajar bulan julai ni. Pastuh guwa pon belom tahu lg hala tuju guwa lepas ni.


Yang pastinya, sem akhir ni guwa nak buat all out. Yang terbaik. Sebab guwa nak result yg cemerlang, so, secara automatik, pinjaman kewangan yang selama support guwa belajar ni dapat lah dikurangkan. Heee..


Tak payah la guwa tanggung hutang banyak2, dan dapatlah guwa kawen secepat mungkin..cewah kawen yang kau fikirkan!hahaha..


Guwa semangat hari ni pegi 1st klas di hari pertama persekolahan. Biasanya every sem hari pertama naik cuti mesti lect xda. Tapi, tadi, tup2 lect masuk weh. Seronok sebab subjek susah tapi lect kesukaan yang mengajar. Bole skor A+ ni. Haha. Aminnn


Emm..tu je la yang guwa nak bagitau pasal hari pertama persekolahan guwa di semester 6 ni..skema siot, bole dapat karangan lulus cemerlang tak kalau dalam spm? Heeee


Sudah2..layan banyak2 kang makin tak terlayan aku ni..dah la lately ni hati banyak buat salah. Aku nak hukum hati ni sikit. Biar tahu erti sakit. Dok diam2.


K bai. Heeee


Published with Blogger-droid v2.0.4

Wednesday, February 22, 2012

Guwa Hebat

Dalam pada manusia sebok menanti result exam di hantar ke email masing-masing bagi student UiTM, guwa mengalami tekanan jiwa.

Bukan hanya kerana guwa takot apa jadi dengan guwa result, bahkan guwa tension dengan masalah-masalah lain.

Masalah-masalah lain itu lebih kepada guwa yang create sendiri. Memang guwa akui, sangat susah nak buat orang lain faham dengan apa yang kita perjuangkan.

Mungkin perjuangan kita semua berbeza. Dan cara kita semua memperjuangkannya berbeza. Guwa kena belajar terima hakikat itu sedikit demi sedikit. Guwa dapat rasakan dunia guwa dengan dunia orang lain macam berbeza.

Guwa makin obses dengan dunia guwa. Kaki guwa makin lama makin obses terhadap penjelajahan dunia. Guwa jugak dapat rasakan yang semangat gua lain dari orang lain. Padahal guwa x pernah terpikir pun bidang ini yang guwa akan jejak.

Memang guwa x macam korang semua, yang memang pilih sendiri untuk berada dalam bidang ni. Guwa x pilih, ia datang sendiri dan guwa hanya menerima. Guwa sekolah dulu aliran teknik amek Electrical Engineering. Dan guwa x tahu macam mana guwa boleh accept untuk berada di bidang guwa sekarang ni. Jauh menyimpang. Guwa syak dulu guwa terima tawaran ni sebab guwa nak lari dari rumah je. Guwa lari cara baik. Guwa x lari ikot jantan. Guwa lari ikot offer letter. *heeee

Tapi lama-lama guwa suka bidang ni. Guwa dapat rasakan jiwa guwa memang ada kat sini. Walaupun satu masa dulu guwa pernah cakap guwa tak nak sambung degree, itu pun sebab guwa tak nak amek MUET. Last2 guwa tak tahu apa yang merasuk guwa. Guwa pegi amek gak MUET tu. Xsangka guwa lepas.

Guwa yakin kalau guwa x pas mende alah tu, memang guwa tak adanya nak masuk degree ni. Environment degree ngan diploma totally different tahu x. Guwa makin lama makin semangat, tapi guwa tengok orang lain makin x semangat. Guwa pelik dan kebingungan.

Guwa ni memang cepat benar emosi agaknya. Guwa paham keadaan orang tak kan boleh sama dengan keadaan guwa. Tapi guwa berharap sangat guwa ada kenangan terindah dengan korang. Tak banyak pon x apa. Satu pon jadi lah.

Guwa bila bercakap pasal kenangan, guwa memang ego. Guwa jarang nak tunduk dengan rindu pada kenangan. Pada guwa, benda yang lepas tak usah di kenang. Tapi ego-ego guwa, guwa insan biasa. Kadang-kadang guwa tewas jugak pada rindu ni. Guwa terpandang jugak kenangan lepas.

Kalau kita ada kenangan bersama, sekurangnya korang kuatkan rasa rindu yang ada. Jujur guwa cakap, guwa x macam orang lain, guwa tak ramai kawan. Sebab tu guwa tak pernah berpaling untuk rindukan zaman persekolahan guwa. Banyak2 zaman, guwa memang paling tak suka zaman guwa sekolah. Sebab tu kalau guwa balik JB, guwa resah, guwa gelisah, sebab guwa tak ade kawan langsung nak ajak pegi lepak ke dating ke ape.

Tulah, cuma guwa harapkan pada zaman sekarang. Guwa nak kumpul kenangan walau sedikit. Tapi kalau orang dah tak nak cipta kenangan dengan guwa, guwa redha beb. Guwa kuat lah beb. Guwa nanges depan laptop je, apa barang guwa nak nanges depan orang. 

Guwa rasa guwa hebat, sebab malam ni guwa beremosi dengan 3 perkara yang berkaitan dengan diri guwa sendiri. Pertama, konflik untuk mencipta kenangan yang hampir tinggal kenangan, kedua, guwa beremosi dengan result exam guwa, dok refresh-refresh email x ada-ada pon resultnya, poop! bila dah ada guwa nervous. Bila dah tengok, guwa bersyukur kehadrat Allah, lepas tu emosi guwa kembali tak stabil. Guwa tak lepas target. Guwa kalah tipis. Macam kalau tengok bola MU lawan Chelsea, Chelsea gol 1 pada minit-minit terakhir. Guwa mula paham perasaan fans MU. *walaupun guwa fans harimau malaya je. haha

Ketiga, sambil taip entry ni, sambil-sambil guwa refresh2 email, sambil-sambil guwa berantakan emosi, guwa reply mesej dekat phone dengan laju dan bermuka-muka page nya. sambil #hujan. Guwa beremosi dengan bakal suami guwa. *kalau di izinkan tuhan. amin. Kahwini guwa secepat mungkin lah beb. Guwa rasa guwa dah layak jadi bini dah ni. haha

Hebat kan guwa? Dunia guwa memang dunia penuh emosi. Guwa rasa kalau guwa teruskan attitude lahanat guwa ni, guwa boleh layan Hospital Tampoi rasanya. Kbai.

::. taip malam, siang post. tunggu posmen.

Sunday, February 19, 2012

Ni Entry Stock 3in1

haip! (i don't know why i like this word so much :D )
dalam kepala otak ni banyak benda nak cerita, dalam hati ni banyak juga benda yang nak di luahkan, jari2 ni bagai dirasuk2 untuk menaip patah2 perkataan, langsung membawa aku ke petak ini. NEW POST.

setiap entry guwa yang lepas2, guwa rasa jarang ada penyambungnya. sebab apa? sebab guwa malas! haha.
mungkin jugak sebab guwa terpaksa tapis2 apa yang guwa nak perkatakan. guwa suka menulis. tapi guwa tak tahu gaya menulis yang baik. pernah bercita-cita ingin menjadi penulis novel, paling tidak pon penulis cerpen, tapi bila guwa mula berimaginasi, imaginasi guwa selalunya x bertepi, lebih kurang macam xde had lah kan. orang suke berangan mat jenin macam ni lah. haha. 

suke sangat fikir sampai ke anak cucu, so jadinya xde ending. lalu guwa mengambil keputusan jangan nak berangan jadi glamer. haha. 

ada jugak guwa bising2 pasal buku novel zaman skang ni lebih kurang sama je jalan ceritanya kat seorang member guwa. lalu member guwa berkata kepada guwa, 

"ayu, ayu kan banyak pengalaman, banyak cerita, cuba tulis novel mesti best." dalam hati guwa fikir, member guwa ni bagi semangat ke nak perli guwa ni. hahaha. yelah, guwa neh pesen kalau bercakap macam guwa sorang je yang banyak pengalaman, orang lain xde pengalaman yang sama macam gua. hahaha. maaflah guwa neh kalo da mula bercerita, guwa memang over banyak. harap maklum. hahaha.

tah ape yang guwa lalutkan pon guwa x tahu lah. banyak bende yang guwa nak cerita, guwa tau yang blog ni guwa yang punya, xde sape biaya penulisan guwa kat sini. bukan ade orang nak bayar royalti ke hape. tapi guwa tetap rasa macam guwa x bebas untuk menulis. 

guwa xnak lah lagi gune ayat cliche para blogger dimana mereka selalu berkata guwa punya blog sukahati guwa lah nak tulis apa. bukan guwa ade invite lu orang follow guwa kan? (padahal follower bape kerat je. haha) tapi tu lah yang guwa rasa. 

di luah lebih2, orang pandang serong kat guwa. biasanya yang mulut jahat tu lah yang dikatakan memang jahat. ya memang guwa akui, guwa memang mulot jahat. so, kadang2 korang kenalah terima apa yang guwa perkatakan. 

*iklan kejap. terkejot guwa ade lipan melintas kat depan guwa time guwa menulis ni. lahanat punya lipan. lu nak sabotaj guwa ke nak spy guwa ni lipan? otomatik kaki guwa terpaksa bersila atas kusi. hahaha.

sejak yang guwa cerita pasal entry lepas yg pasal rebit2 kesayangan guwa tuh kan. hidup guwa penuh jugak lah ngan episod2 suka dan duka. agak susah nak membiasakan diri bila rebit guwa dah kena jual. *sob2..tibe2 guwa sedih..

lepas2 tu guwa exam, lu orang pon tahu kan kalau student berintegriti tinggi macam guwa ni yang selalu study last minit apa jadi? x jadi orang sangatlah kan. guwa dengan buku dah macam isi dan kuku. baik dan rapat semacam. hahaha. asal exam je guwa migrain, guwa mula syak yang sakit migrain ni sakit bermusim. musim exam sahaja dia datang. lu orang yang lain yang x memahami guwa, musti lu orang cakap tu penyakit mengada, penyakit simpati kan? guwa pon syak begitu jugak sebenarnya. hahaha. 

habis exam, guwa sebagai organizer bawahan, dan bersama kawan2 persatuan fakulti guwa yang lain ade organize camping untuk student2 fakulti guwa. ni bukan camping2 guna khemah tu tau. ni lebih kurang motivation atau team building camping la senang cite. so xde khemah. tapi ade hostel. 

peranan guwa kecik je dalam camp ni, guwa dan seorang lg kawan guwa jadi biro makanan. sesuai la ngan guwa yang kaki makan ni kan. heeee. tapi tulah, kecik2 peranan pon, kalo ade silap, dan silap haribulan, habis peserta camp x dapat makan. tapi alhamdulillah segalanya selesai setelah guwa berkampung kat sana selama 3 hari 2 malam. 

dalam sepanjang hidup guwa, ikhlas guwa katakan, camping ni yang buat guwa x sabar nak balik. ada masalah dalaman yang buat guwa meluat. insan2 yang membaca segala apa yang guwa tulis ni dan terasa harap bersabar dan paham dengan apa yang guwa luahkan. terima kasih. 

masing masing dalam dunia ni ada masalah, x terkecuali guwa. guwa pon sama je spesis macam korang2. guwa ni dalam golongan remaja yang sedang berubah hormon ingin menjadi dewasa dan memang banyak masalah dalaman. cuma, kadang2 kita x pasti dengan apa yang kita lakukan. kadang2 kita jadi x profesional atas sebab2 yang kecik. maaflah, guwa memang akan teremosi sikit bila terkenang balik apa yang guwa lalui kat camp tu aritu. maafkan guwa, mungkin guwa yang salah. who knows kan? bukan kerja guwa nak judge2 orang ni. ni kan kerja ALLAH. 

lepas camping guwa stat cuti sem. guwa memang elergik sket bila bab cuti lama2 ni. sebab cuti lama menbuatkan guwa x produktif lalu mengumpul lemak2 yang makin hari makin bertambah. guwa memang anti ngan weight scale sejak cuti ni. haha. musuh ketat guwa tu. and then cuti2 ni jugak buatkan guwa fikir nak pegi holiday jalan2. family guwa setakat bawak anak2 pegi pantai yang berhampiran tido chalet satu malam tu mampulah. nak pegi jalan jauh2 pegi overseas ke apa mmg dorang x mampu. aku redha, alhamdulillah la dapat gak guwa pegi lepak tepi pantai kan. 

*iklan lagi. guwa pegi layan cite BFF jap. haha

guwa sambung balik..huahahaha.. macam tulah keadaan family guwa, kalau nak bercuti jauh2 pon kena tunggu ada duit yang cukup baru lah boleh. 

so that's why guwa fikir nak pegi jalan2 sorang2 ke ataupun ajak dua-tiga orang kawan..tapi guwa ada dengar pasal kawan2 kelas guwa nak wat trip untuk last sem, sem depan. 

so guwa jadi pening, sebab guwa ada simpanan yang cukup2 untuk buat pegi bercuti sekali je. kalau guwa pegi sekarang, kemungkinan guwa x pat join sem depan punya trip. guwa fikir balik mungkin lagi best kalau pergi dengan dorang ramai2, lagipon klas guwa x penah buat trip besar-besaran. so guwa dah mencadangkan sesuatu kat dorang dan sekarang masih lagi dalam perbincangan. guwa harap sangat yang trip ni menjadi sebab ini boleh dikatakan impian guwa. guwa mula rasa yang guwa mula obses dengan place of interest. 

skang ni guwa punya cuti ada berbaki 14 hari lagi. guwa mula rasa kebuntuan. x tahu nak buat apa kat rumah. haih, kalau ade suami kan best. hahaha. kat rumah guwa sembang ngan family asek cakap psl kawen je. bongok kan. gatai nak mampos. padahal en.boyfie masih blom bsedia dari segi kewangan. haha. okay, guwa cau dulu amek idea. mana tau esok guwa rajin nak post entry baru. hahaha.