Suke Stalk Ye?

Saturday, March 24, 2012

Bersabar. Ini baru dugaan dunia. Allah nak beri petunjuk supaya jangan lalai.

Banyak benda yang berlaku dalam hidup guwa 2-3 hari kebelakangan ni. Pada pandangan mata kasarnya, guwa rasa ianya terlalu berat untuk dipikul.

Ianya datang bertimpa2 dan bagaikan tidak berpenghujung. Setelah diamati, ianya baru dugaan dunia. Mungkin ini cara DIA beri mengingatkan guwa.

Jumaat lepas, guwa dan rakan2 memulakan pengembaraan seawal 8pagi. Gerak dari puncak alam tanah tercinta menuju ke Stesen LRT Bandar Tasik Selatan.

Setiba di sana, guwa dan rakan2 (da macam nama klinik.haha) naik LRT menuju ke PWTC sebab time tu tengah ade MATTA fair.

Guwa nak mencari pakej paling mura ke sabah. Nanti guwa explain lebih pasal sabah ni. Heeee..

Sebab ape guwa naik LRT g PWTC? Sbb kawan guwa tatau jalan g sana nek kete. Haha. LRT pon LRT lah..janji sampai..

Sampai sana cari punya cari dapat gak lah pakej g sabah tu..Ramai gile okay orang kat situ pada masa itu..tututu..

So, lepas tu pegi cari sesuap makanan lah kan sebab lapa gile..

Guwa rasa dugaan itu bermula saat guwa nak beli makanan kat kfc...kawan2 yang lain tunggu kat foodcourt, ade lah jugak yang beli makanan kat tempat lain, tapi makan kat foodcourt sumenye..

Yang guwa terpaksa bersabar ialah menunggu makanan yg org kfc tu cakap mulenya 4min, tp hampir 20min baru dapat..tapi masih boleh bersabar..

Lepas makan gerak pegi LRT Bandar Tasik Selatan semula amik keta..perjalanan diteruskan ke Putrajaya..kononnya nak tengok Hot Air Ballon Festival..

Sampai kat sana, jeng3...tiada ballon berterbangan sebab dye ade schedule time dia terbang...hampa...tup2 dugaan lain, hujan..dari rintik2 ke lebat ke rintik2..

Ballon tah ke mana, rasa cam nak demam yang dapat..setelah guwa dan mereka hampa, kitorg gerak ke shah alam sebab kawan guwa nak pegi amek handphone dia kat kedai sebab aritu hantar repair..

Otw pegi sana, ada laluan banjir di naiki air..dan kawan guwa tak berani amek risiko kemungkinan kereta bakal mati enjin lepas harung air..so, terpaksa patah balik ikot jalan jauh sket..

Nampak tak ade beberapa dugaan disitu?

Bertimpa2 kan?...masih boleh menabahkan diri...

Sampai2 kat plaza alam sentral shah alam, masa nak turun dari kereta tu, tangggg!

Phone kesayangan guwa, baru beli tak sampai 20 hari, jatuh! Ye atas kecuaian guwa sendiri. Itu adalah saat klimaks dugaan pada hari itu.

Guwa bertambah buntu bila phone x dapat nak on. Guwa rasa macam lost kejap. Kawan2 guwa pon join skaki cemas.

Masuk PAS, teros cari kedai repair phone. Nasib bole program balik tapi kena tunggu 30min. Dan terbang melayang rm35 saat dalam wallet duit tinggal cukup2 makan. Fuhh..

Tapi, sampai harini guwa still rasa kesal, rasa sedih, dan macam2 perasaan lagi sebab ada cerita di sebalik pembelian phone tu..tu yang rasa macam hilang jantung bila dia jatuh..

Dannn dugaan tak berakhir begitu sahaja. Jeng3..disebabkan sume neves time phone aku jatuh, dorang sume tak ingat kat mana park kereta. Last2 turun naik tempat park x jumpa2 keta, dalam hati dah dup dap kot-kot keta kena curik. Tapi jumpa jugak akhirnya setelah hampir 15min pusing2 dalam car park tu..

Masa tu dah dekat pukul 10 malam nak drive dari shah alam ke puncak alam pulak..haih la anak dara balik malam2..

Sampai2 rumah pulak ade lagi dugaan..paip dekat meter depan rumah boleh patah..air memancut2..bila tutup paip, automatik dalam rumah pon xde air..terpaksa on off meter kat luar rumah lepas siap mandi..


Satu hari terlalu banyak dugaan yang DIA beri. Mungkin ada sebab DIA beri peringatan kat guwa ni. Guwa meredha kan diri dengan segala yang telah berlaku.


Itu baru satu hari. Ada lagi hari yang DIA duga guwa. Guwa dalam mood menenangkan diri. Guwa berserah kepadaNYA. Sebab guwa tahu DIA mengaturkan yang terbaik untuk guwa walaupun ianya pahit untuk ditempuhi.


Esok2 guwa story lain. Guwa tengah layan mata tak boleh nak tido ni.


Published with Blogger-droid v2.0.4

No comments:

Post a Comment