Suke Stalk Ye?

Saturday, May 21, 2011

sape kate kerja tuh penat??

x penat la weh..wa relax je..spe ckp penat?
.
.
.
.
.
mulut wa x ckp pon penat..tapi kaki wa je yg cakap penat..haha
x senonoh btol...
di sebabkan harini pesday wa masok keje, supervisor tuh suruh wa masuk keje pukul 9...abes pukul 6...
konon2 sebab wa da penah keje situ (setahun yang lepas) tup2 wa da kene jage cashier weh rineh...
wa hentam je berbekalkan bekalan ilmu dunia yang x seberapa ingat...
wa main tekan2 je touch screen ala2 ipad kat cashier tuh..hehe
nasib baik apa yang wa tekan tuh betol...
yang penting wang kat cahier x shot pon...over rm3.55 sen adolah...alhamdulillah...
kalo shot, maka shot la gaji..:D
neh berbalik terbalik semula pada cerita ceritun kaki wa yang sakit ni...
almaklumlah pemilik blog ni comel lote orangnye, maka dengan itu berat dibadan menjadi bebanan di kaki...
lalu menjerit jerit la kaki wa kesakitan...haha
mau x nye..wa berdiri tau dari jam 9 sampai 6 petang..bohong sangat lah kan kalo x duduk langsung...
duduk la weh, tapi sekijap sekijap saja la...
ingat bos ke hape nk dok lame2...hehe
tapi xpe la..kaki je yang sakit pon..tangan x sakit...
see2 buktinya, wa masih bole menulis di blog wa yang lagi comel dari wa ni..=)
kalo tangan wa yang sakit, adios amigos la jawabnya...

wa malas nak taip banyak2 ni, sebab wa rasa macam nak tido x nak bangun2 da..haha..
esok masok keje pkol 7 weh...balik pkol 4...
da lama wa x bangun pagi2 ni...(nampak sangat selalu miss subuh...heeee)
tunggu kepulangan wa esok yew...babai...zzzzzzzzzz

Friday, May 20, 2011

Last Day Lepaking~



lots of love from meeee...enjoy reading frens...:D

okay, harini last day aku bole lepaking and habising my money lol...
no more money in my wallet...pokai sudaaa..
nak tahu sebab apa?


sebab today aku pergi tengok itu cerita NUR KASIH dan jalan2 lagi...
semalam keluar, harini pon keluar...
so, duit pon keluar mencurah-curah di ladang gandum...hehe

fuhh, done for the mengeluh-mengeluh sebab duit habis sebab salah sendiri bukan salah mak abah mengandung..:D

meh mari come kite review sikit itu cerita NUR KASIH yang aku boleh rating 3.8bintang untuk jalan cerita and 2bintang sahaja untuk effect macam kartoon...
aku tak puas hati sebenarnya sebab duit aku melayang RM40 (semalam+harini) untuk cerita buatan malaysia...
tapi tak pe lah sebab sokong barang buatan malaysia katanye...aku ikhlas jangan risau..:D

aku malas nak cerita semula apa yang aku tengok tadi sebab aku da lupa..hehe..
tapi yang aku ingat sangat time bab ni:

ilyas(anak aidil): macam mana paksu bole sakit?
adam: sebab kemalangan kereta.
mariam(anak aidil): sakit sikit ke sakit banyak?
adam: temenung...sakit sikit je..:D
mariam: nasib baik sakit sikit, kalo sakit banyak nanti meninggal.
ilyas: mariam!(marah)

tup2..
ade anak org ni sbelah ckp AYAM!

haha..gile berdekah aku ketawa dalam hati...
tu lah akibatnya bawak anak kecik g tengok wayang cerita cinta.fulstop.
yang pasti meleleh jugak lah aku tengok cerita ni...
tapi ada part yang mual bila tengok tang effect x menjadi...
background pulak mcm tampal je...risau mata den ni tengok nya..:D

wateverrr...time utk lepaking sudah tamat...
malam ni kena tido awal, dan esok, pergi mencari nafkah untuk sesuap nasi..
adios amigos...


Thursday, May 19, 2011

Baru Lah Urban Dgn Adenye Nuffieee...

hi every0neeee...

penat tau smlm tido almost at 3am mengerjakan my little baby blog ni..hehe
tgh2 ade mse ni, aku try la menggodam blog sendiri...
before dis bkn xde mse, cume malas je yg sebenarnye..
walaupun aku wat blog juz atas tuntutan duniawi yg semakin haptudate, tp teringin gak blog santek2 cam org len...
then lg satu, teringin gak ade nuffieee! ala, iklan gerak2 kat blog tuh...kat header kat footer, ngan sidebar blog...
ala, bkn nk wat earning pon, juz nk make it dis blog nmpak URBAN la sket..haha..

ni la cik nuffie yg URBAN la sgt tuh..hehe
so, baru la aku bsemangat nk berblog dgn environment my little baby yg da btukar wajah ni...
WTF jakun ya amat okeh..haha
after aku dok godam2 my baby ni, teng teng teng, dis is the result!yeay...
agak puas ati la ngan keje sendiri tanpa bantuan orang lain..hehe
but, cume x puas hati sket tang header tuh..x bole nk letak my pic besar besaran..
x tahu kenapa...then ayat2 tuh le klua column plak...hish...
btw, bia je la header tu mcm tu dulu...da malas da sbnrnye...
maklum lah i ni cepat bosan u know..w0o0w..:D

FYI, siang td aku n my little bro, pegi tgk movie cerita KONGSI...
plan nk tgk NUR KASIH skali, tp cinema tu xde bwat tayangan utk NUR KASIH..
so, tgk je la cite KONGSI tu...
ala, yg actor nye si anak emak SAHEIZY SAM tu...hehe..
from 5 star, the movie only can get 3 star lol...
lawak tuh lawak la, siap dgn slang kelantan+siam...
tp the story line uhhh sungguh x kukuh...so, only 3 star...n melayang RM20/2 person...
esok, insyAllah, nk p cari cinema yg ade tayangan untuk NUR KASIH THE MOVIE...
dgr cite, siap bole feeling2 nangesh2 dlm itu panggung..ye ke?
well, it sound interesting...so, aku kne angkut my little bro pegi tgk itu cerita la..haha
looks like my little bro is like my bodyguard rite?bodyguard yg aku kne payung everything...

and the day after tomorrow, means this saturday, aku mula berkerjaya lol...
xde nk menternak lemak lg dah...enough..haha

bila da mule kerja,
.
.
.
.
.
no more lepaking 0n9 24hrs kat rumah, 
.
.
.
.
.
no more layan cite Ahmad Albob Yg Punya,
.
.
.
.
.
no more layan cite cina kat tv1 pkol 6 tu,
.
.
.
.
.
n no more NORA ELENA.

kne lupekan sume yg berkenaan...fokus pd kerja n fokus pd mengurangkan lemak d badan...haha..

done
opss..ape?kerja ape?kerja sambilan dekat petronas sbg cashier dan terpaksa menempuh ribuan perangai manusia...lol..perangai staff2 lain jugak kne ambil kira...
so, doakan semoga segalanya d permudahkan...amin...

sblm start keje, kite enjoy dulu!Zzzzzzzzzzzzz....

Kek Gula Hangus




Da lame da guwa wat kek ni, x igt bile..mesti la ade sbb npe guwa nk cite kat sini kn..hoho
Ni diantara kueh plg aku guwa suke..
Sbb kueh ni unik sgt..
dye ade lubang2 yg cantik kat dlm kueh ni...
So, guwa google2 resepi wat kek ni then guwa try buat sendiri...
2x guwa buat n 2x jugak kek ni menjadi...
Tang yg lubang2 kat tgh tu yg wat guwa lg sonok macam nak buat kek ni ari2 plak..hehe
So,di sebabkn kek ni jadi dgn jayenye, nak gak guwa kongsi2 ngan korg cara-cara membuat kek gula hangus ni...
Selamat mencuba ye...

Bahan-Bahan:

1cwn - Gula
1cwn - Air Panas
1cwn - Tepung
1cwn - Susu Pekat
2sudu teh - Soda Bikarbonat
4biji - Telur
2camca besar - Mentega

Cara-Cara Membuat:

1. Masak gula dengan api sederhana sehingga hangus.
2. Masukkan air dan masak lagi hingga gula cair.
3. Masukkan mentega. Lalu sejukkan dan ketepikan dahulu.
4. Sementara itu, pukul telur sehingga kembang dan pekat.
5. Kemudian, masukkan susu dalam telur tadi dan kacau sebati.
6. Selepas itu, masukkan tepung dan juga soda bikarbonat. kacau sebati.
7. Setelah air gula tadi sejuk, masukkan air gula itu kedalam  
    adunan(telur,susu,tepung,soda bikarbonat) dan kacau.
8. Perap adunan tersebut lebih kurang 3- 4 jam.
9. Kemudian, bakar atau kukus pada suhu 160-180'c.


Friday, May 6, 2011

aku mula "terganggu"

Sekarang aku tgh focus kat final exam utk semester ke4 aku sbg student bachelor of sc(hons) tourism management...
stat 2-3 miggu sblm exam lg aku da bz ngan assgnment yg bertangguh2..
tu la akibatnye kalo jd student yg pemalas cm aku ni..huaaa..
bsambung2 plak ngan cuti mid term pon sibok assgnment x siap2 ag...
lg 2-3 ari nk exam bru la den tkapai2 cr buku2 kesayangan..hadeh..
skang 4 paper da lpas, tggl lg 2 paper..
aku tatau nk ckp mcm mne ngan 4 paper yg sblm ni..
aku msh mghrpkn keajaiban..

lg 2 paper yg akn dtg ni, tibe2 aku rase mcm give up gile..
smbil bce buku dgn titisan air mata, aku risau sgt..
mgkin sbb target aku melangit stinggi gunung...
hurm, payah rupenye budak2 spm yg target beriye spm 10A tu..
sekarang aku mule utk motivated diri aku supaye jgn terlalu  mendongak ke ats, cume tunduk kebwh dan sekali sekale pndg sekeliling..
yg pasti jgn toleh keblkg, ape yg da lpas tu lpas lah, smoge kejayaan mengiringi aku..exam selang sehari membuatkan otak aku jd jem..
tp insyallah, aku akan berusaha yg terbaik...
berbelas tahun aku mengharungi idup sbg pelajar dr tadika hggalah sekarang, xkan lah aku mahu give up di sini, yg usia pembelajaran aku yg hanye berbaki setahun..
untuk menyambung lg ke peringkat seterusnya?aku berbalik kepada rezeki..
mcm2 perancangan ade dlm fikiran aku sekarang, dah mcm rancangan 5 tahun malaya plak (kesan exam CTU x abeh ag)..hehe..

( nmpak x aku dok kat mne? ni salah satu rancangan 5 tahun malaya tau..hee)

erm,kehidupan msh pjg lg rupenye...
itupun jika dtakdirkan umur panjang..
kadang2 terasa penatnya jd seorg pelajar..
harapan yang tinggi dr ibu bapa, perasaan yg menggunung untuk lihat diri sendiri berjaya dan mcm2 lagi..
mgkin penat lg org yg sudah bekerjaya..
itu yg slalu jd pendorong hidup aku..
aku x mahu jd sperti org lain yg sentiasa menyusahkan ibu bapa dr kecil tapak tangan hinggalah dewasa, aku x mahu org tgk aku sbg org yang menyusahkan, dan aku juga x mahu mentertawakan diri sendiri...
aku mahu jd seorg sempurna dr pndangan mata aku..
penatnya jd seorang pelajar, sering aku mengeluh seorg diri..
tp alangkah bdosenya aku mengungkapkan perkataan itu, sedangkan itulah yg aku minta,aku mohon dan aku bdoa kpd Allah supaya aku diterima msuk ke universiti..
sudah diterime, keluhan yg aku berikan pd DIA..astagfirullahhalazim..
perasaan mudah sgt terganggu bila dlm keadaan tertekan..
nmpak sgt aku membenarkan syaitan bertawa ria di dlm diri aku..
aku da berusaha yang terbaik untuk exam esok, tp nmpaknya, hanya beberapa perkara je yang melekat di fikiran sedari pg td aku bce buku..ape yg perlu aku buat..
aku mahukan yg terbaik, aku berusaha untuk itu..
tp,aku rasa kosong..risau menjelma berulang2 kali..
mgkin aku perlukan doa dari kalian..
doakan yang terbaik untuk aku, dan semestinya aku juga mendoakan kecemerlangan untuk kamu smua..