Suke Stalk Ye?

Wednesday, February 22, 2012

Guwa Hebat

Dalam pada manusia sebok menanti result exam di hantar ke email masing-masing bagi student UiTM, guwa mengalami tekanan jiwa.

Bukan hanya kerana guwa takot apa jadi dengan guwa result, bahkan guwa tension dengan masalah-masalah lain.

Masalah-masalah lain itu lebih kepada guwa yang create sendiri. Memang guwa akui, sangat susah nak buat orang lain faham dengan apa yang kita perjuangkan.

Mungkin perjuangan kita semua berbeza. Dan cara kita semua memperjuangkannya berbeza. Guwa kena belajar terima hakikat itu sedikit demi sedikit. Guwa dapat rasakan dunia guwa dengan dunia orang lain macam berbeza.

Guwa makin obses dengan dunia guwa. Kaki guwa makin lama makin obses terhadap penjelajahan dunia. Guwa jugak dapat rasakan yang semangat gua lain dari orang lain. Padahal guwa x pernah terpikir pun bidang ini yang guwa akan jejak.

Memang guwa x macam korang semua, yang memang pilih sendiri untuk berada dalam bidang ni. Guwa x pilih, ia datang sendiri dan guwa hanya menerima. Guwa sekolah dulu aliran teknik amek Electrical Engineering. Dan guwa x tahu macam mana guwa boleh accept untuk berada di bidang guwa sekarang ni. Jauh menyimpang. Guwa syak dulu guwa terima tawaran ni sebab guwa nak lari dari rumah je. Guwa lari cara baik. Guwa x lari ikot jantan. Guwa lari ikot offer letter. *heeee

Tapi lama-lama guwa suka bidang ni. Guwa dapat rasakan jiwa guwa memang ada kat sini. Walaupun satu masa dulu guwa pernah cakap guwa tak nak sambung degree, itu pun sebab guwa tak nak amek MUET. Last2 guwa tak tahu apa yang merasuk guwa. Guwa pegi amek gak MUET tu. Xsangka guwa lepas.

Guwa yakin kalau guwa x pas mende alah tu, memang guwa tak adanya nak masuk degree ni. Environment degree ngan diploma totally different tahu x. Guwa makin lama makin semangat, tapi guwa tengok orang lain makin x semangat. Guwa pelik dan kebingungan.

Guwa ni memang cepat benar emosi agaknya. Guwa paham keadaan orang tak kan boleh sama dengan keadaan guwa. Tapi guwa berharap sangat guwa ada kenangan terindah dengan korang. Tak banyak pon x apa. Satu pon jadi lah.

Guwa bila bercakap pasal kenangan, guwa memang ego. Guwa jarang nak tunduk dengan rindu pada kenangan. Pada guwa, benda yang lepas tak usah di kenang. Tapi ego-ego guwa, guwa insan biasa. Kadang-kadang guwa tewas jugak pada rindu ni. Guwa terpandang jugak kenangan lepas.

Kalau kita ada kenangan bersama, sekurangnya korang kuatkan rasa rindu yang ada. Jujur guwa cakap, guwa x macam orang lain, guwa tak ramai kawan. Sebab tu guwa tak pernah berpaling untuk rindukan zaman persekolahan guwa. Banyak2 zaman, guwa memang paling tak suka zaman guwa sekolah. Sebab tu kalau guwa balik JB, guwa resah, guwa gelisah, sebab guwa tak ade kawan langsung nak ajak pegi lepak ke dating ke ape.

Tulah, cuma guwa harapkan pada zaman sekarang. Guwa nak kumpul kenangan walau sedikit. Tapi kalau orang dah tak nak cipta kenangan dengan guwa, guwa redha beb. Guwa kuat lah beb. Guwa nanges depan laptop je, apa barang guwa nak nanges depan orang. 

Guwa rasa guwa hebat, sebab malam ni guwa beremosi dengan 3 perkara yang berkaitan dengan diri guwa sendiri. Pertama, konflik untuk mencipta kenangan yang hampir tinggal kenangan, kedua, guwa beremosi dengan result exam guwa, dok refresh-refresh email x ada-ada pon resultnya, poop! bila dah ada guwa nervous. Bila dah tengok, guwa bersyukur kehadrat Allah, lepas tu emosi guwa kembali tak stabil. Guwa tak lepas target. Guwa kalah tipis. Macam kalau tengok bola MU lawan Chelsea, Chelsea gol 1 pada minit-minit terakhir. Guwa mula paham perasaan fans MU. *walaupun guwa fans harimau malaya je. haha

Ketiga, sambil taip entry ni, sambil-sambil guwa refresh2 email, sambil-sambil guwa berantakan emosi, guwa reply mesej dekat phone dengan laju dan bermuka-muka page nya. sambil #hujan. Guwa beremosi dengan bakal suami guwa. *kalau di izinkan tuhan. amin. Kahwini guwa secepat mungkin lah beb. Guwa rasa guwa dah layak jadi bini dah ni. haha

Hebat kan guwa? Dunia guwa memang dunia penuh emosi. Guwa rasa kalau guwa teruskan attitude lahanat guwa ni, guwa boleh layan Hospital Tampoi rasanya. Kbai.

::. taip malam, siang post. tunggu posmen.

No comments:

Post a Comment