Suke Stalk Ye?

Wednesday, January 5, 2011

ta0n baRu,,caBaran baRu,,aZam baRu,,pKwe baRu jugak ke??tettttt~




da beberape ari da msok ta0n bru..lembab btol la aku update blog neh..
da mcm2 da blogger len dok post entry...dr la kemenangan pasukan bolasepak msia dlm piala suzuki toyota honda aff..
lg2 psl kehebatan ketendangan kesepakan hebat SAFEE SALI (yg dlaporkn telah beristeri oleh pihak akhbar..gua kuciwa beb..haha..twos x jd minat)..
juga psl ketereran KHAIRUL FAHMI menjage gawang gol msia...dok terlompat,tertiarap,menelentang,tgolek,tertonggeng, menangkap bola...(juga sudah d kenalpasti telah mempunyai aweks..kuciwa lg..haha..x jd minat gak)...
hinggalah blogger2 len post entry psl new year watevers...
sudahnye aku jugak yg lambat aka lembab..:D

sesudah hampir 2 bulan aku bcuti semester d rumah mak bapak aku kat jb, maka dgn itu, xpayah la nk cuti2 lg..bosan ok..muak dgr pkataan cuti..haha
so, 31hb yg lps aku nek bas menuju ke kl menaiki bas..alhamdulillah selamat tiba dan djemput oleh cik nana aka miko ke rumahnye..so, bla bla bla bla...1hb org len cuti new year, aku ngan nana + wawa smbot malam pertama kat rumah sewa kami di puncak alam..hoho..best malam pertama tido ber3 kat rwang tamu...almaklumlah bilik msg2 blom habis kemas...

then, 2hb g dating w0o0o..sonot2..sbb da lame gile x jmpe my mr.boyfie...spjg cuti x jmpe lgsg..rinduuuu...
so, dr puncak alam g dating kat OU damansara..nek moto sejam ok..di ulangi SEJAM...jaoh jugak tuh..
adeh2..sbb kat puncak alam neh xdek port dating de..xkn pakat dating kat mcd dr pg smpai ptg kot kn??
ok2..cukop la cite psl dating2..haha..simpan dlm ati yg penuh taman bunge sudeh...nexttt..

then 3hb bmulelah sesi "persekolahan"...pg2 lg da g kampus puncak alam...as usually pg hari 1st klas..xkn x phm2 kot...confirm2 la klas xde...sje je test bgn pg sebenarnye..almaklum je la..cuti2 dok umah, seawal mnekah agk2 nye aku dpt bgn??haha pk la sendri~~

arineh dan ari seterusnye, bmule la student life cam bese...ala idop student nothing interesting lorh..bese2 aja..

nk cite sket psl uma sewe aku skang ni, kami dok ber3, sorg satu bilik...alhamdulillah so far so good..
sewe umah rm320 sebulan divide kpd 3 org...pndai2 la kire okeh..hehe..uma ni xde furnish lgsg..so,dtg2 msok umah kosong...kalo bckp pon still bgema2...haha..ok la tuh..umah student kn...
pd aku, sbg seorg student yg bgantung harap pd PAMA, tanpe pinjam mne2 institusi kewangan, bdn2 kerajaan ataupon ah long skalipon, hidup aku mestilah kne yg simple2 aje..
sekadar ade tempat berlindung, bilik utk privacy, kemudahan letrik dan air, tilam utk tido dan merehatkn bdn, dan sebuah almari utk d sumbatkn segala brg, da sgt mencukupi...dan yg plg penting sebuah lappy dan se ekor berokband belaan..haha...tu bru life student..hehe...
mak aku bpesan, kalo nk idop mewah2, senang lenang, tunggu time angah da keje, da de duit gaji sendri...mse tu bru angah akn rase btape bnilainye duit gaji angah...nk shopping2 tiap2 bulan pon berkire...kne bwat budget...
so, aku sbg anak yg kdg2 baik kdg2 jahat ni, amek pesanan mak tu sbg panduan idop..:p
haha..ok la..aku rase da ckop sempurna da pe yg aku ade skang...tp kalo ade org yg nk menambahbaikkn kesempurnaan idop aku ni, dpersilakn..hehe..jemput2 la dtg uma..minom air bujang je..

btw, mse ari pertama dok uma tu, ade la incident yg x d ingini blaku..tp xpela, bia aku je la yg tau...;(

so, bak kate org, ta0n baru muncul maka cabaran baru pon akn muncul ye x?emm..semoge cabaran yg mndtg dpt mematangkn lg diri aku dan juga menambahkn pengalaman dlm kehidupan aku..:D

azam baru??
org len sume pkat wat wishlist taon baru punye azam..aku pon nk gak wat de..hehe..
tp azam yg dlm wishlist aku ni bkn azam 2011 tau..advance sket..ni azam ta0n 2013..haha..
yg plg important, aku ase aku nk tunang taon 2013 tuh...and kawen plak end year 2014 @ awl taon 2015...hopefully kekal la hingga akhir hayat ngan mr.boyfie aku skang ni..love u..hehe...insyallah aminn...

so,pkwe baru??xde makne la..haha..gimik je okk~~

2 comments: