Suke Stalk Ye?

Monday, March 14, 2011

mingGu2 heAven!~~

ENTRY BASI!~LAYANKAN JE OKEH...

lpas aku n de geng g skytrex aritu, lebih kurang dlm 5 ari gak bdn aku bru ilang sakit2..haha..
tensen nk gerak2 pon susa...
lg satu, penyakit fobia GAYAT aku tu x bkurang sket pon..malahan makin btambah..shitt..
btw, i was experience it..so done..no more aksi2 fear factor da pasneh..:p


ari selase baru neh, aku g support junior punye klas serving kat shah alam..
aku g jd guest kat meranti grill, hotel uitm...
main course utk mlm tu adelah steak..x igt name ape..hoho..x best sbb aku dpt portion sikit..
tp bbaloi sbb member aku sponsor the dinner that nite..haha thanks mr.shadave!:D
aku wat reservation utk dinner tu tok 6 org...
aku, nana, shadave n 3 member shadave..tatau name mereka..haha..
pape pon syok la..
yg x syok nye esoknye ade test la pulekk...maksodnye ape?aku pegi dinner then x bace buku..
jwb test??hampeh..ngok ngek btol aku neh..

rabu test, kames klas cam bese, then jumaat..PENANG mari!
ade ape kt Pulau Pinang Pulau Mutiara yg bwat aku beriye sgt tuh??
haha..xde pape pon..aku beriye sbb dpt bcuti, bjalan2 dan bsuke rie...
aku suke gile p jln2 korg tau..x kisah la dpt jln2 kat tmpat dkat2 ke jaoh2 ke..heaven gile!



jumaat sepagi2 ayam lpas bkokok, dgn lafaz bismillah, aku n the geng mmulekan pjalanan menuju ke penang...


sbenarnye ktorg kne g sne sbb bwat asgnment..sje je pilih tmpat jaoh2 sbb jaoh pjalanan luas pemandangan..hehe
smpai sane around pkol 1 lebeh cmtu twos check in kat guesthouse USM...



lpas berehat2 sebentar, ktorang kua menghala ke QueensBay Mall mencari mkn tghr...
then menjelang maghrib pulang smule ke USM..


then mlm tuh, ktorg g WAR MUSEUM batu maung...
seyes seram okeh!

jgn tanye aku nape aku dok jln bpimpin tgn ngan bff aku nana a.k.a miko ala2 jln ngan pkwe, mse
kat dlm muzium perang tuh...
sbb aku neh penakut sbnrnye, then tambah plak ngan langkah bjage2...
takot2 aku ttggal kat mne2...toh melekat cam blangkas je..haha..lawak plak aku ase..
owg g tmpat2 cmtuh g siang2, aku ngan dak2 neh bantai g mlm2..wat night tour...mau nye x meremang bulu roma..hadeh...
bayaran masok utk night tour rm30 sowg...
kalo siang xde org guide, rm20 sowg...
pde aku nk msok museum ngan harge mcm tuh agk mahal la kn..
tp org kate sekali seumur hidup kn, lgpon dak2 geng aku neh beriye nk msok, so lynkn je la ngan hati terbuke..hehe..
pas bersiram seram2an...
ktorg pon p manjamu selera kat bandar Georgetown!
NASI KANDAR LINE CLEAR~!!
fuhh mantap, wpon kondisi kedai agak x sswai la beb..
lantak la, jnji perot dpt mam nasi kandar...fuyohh..
then pas kenyang gerak ke USM smule, smpai tah pkol bpe, lpak kejap twos tbongkang..heee..



pg es0knye, sabtu 27hb feb, memulakn operasi dgn tujuan utama kenape pegi penang...
actually pegi penang ni sbb nk wat asgnment psl Pulau Jerejak a.k.a Alcatraz Malaysia..
nk tgk environment tmpat tuh, development dan sbgnye...
so, pg tuh grak g mkn dulu, then tros ke jetty ferry...


dptkn penerangan dr akak yg officer kat jetty tuh, then beli tiket/pakej ke Pulau Jerejak yg bernilai Rm65...



pakej tu tmasok, lunch yg makan x hengat dunia, wall climbing, rapelling, flying fox, bridge suspension, n jungle trekking..
Muke x sab0 nk terjon swimminG po0L~

part plg best~~swimming pool free!
tp x best sbb swim time matahari tgh tpacak kat kpale, maka sunburn la muke aku neh..tp best!
blk je dr Jerejak, byk info n gambar yg kami dpt...so kembali la ke USM dgn keadaan kepenatan...
blk2 then tbongkang smpai maghrib..x snonoh btol..haha
pas maghrib, mandi2, kua cr mkn la ape lg...
destinasi seterusnye, masih ke bandar georgetown...mencari medan selera renong...
ni sume maps punye psl...konon2 medan selera mesti la byk pilihan...
smpai2 sane, mmg byk pilihan...
harga makanan???pilihan plg x terbaik..cett..

harge char kue tiau yg rase dye, lagi sdap kalo bli kat puncak alam ni, berharge RM8 sepinggan!!!

pasembor sepinggan RM12...
nasib baik mkn punye psl...abah aku ckp kalo psl mkn jgn bkire, so mkn le diam2 kat situ..haaa..pokai..
pas mkn beli la jeruk sekilo due...


then g posing2 kat bangunan yg byk lampu2 ni...
x igt bangunan ape..tibai je..haha
esoknye, ahad 28hb feb, selamat la pulang ke puncak alam utk mengadap dunia realiti kembali..
no more vacation mood...
ampai je umah, mood tros twist ke TEST mood..
yela, esoknye isnin tuh ade test w0o0o...
sblm bace buku, layak zzzzzzzz dulu...haha...

gile heaven minggu tuh...
pas blk dr penang bderet2 test...
nk wat cemane, student kn...
pndai2 la kau..haha...
ape2 pon aku happy begini...

mau vacation lagikkk...
plzzz jom jenjalan...:p

2 comments: