Suke Stalk Ye?

Tuesday, June 11, 2013

Malas Tahap Cipan

Sian Cipan yang tak ada kena mengena pun di paksa interframe. Padahal guwa sendiri tak pasti Cipan tu sejenis haiwan atau apa. Makanya, abaikan.

Guwa tak tahu kenapa guwa malas semacam ari ni. Sepatah-sepatah je keje guwa buat arini. Tapi guwa buat jugaklah demi menghalalkan gaji yang bakal guwa dapat nanti. Risau pulak gaji nanti tak halal. 

Yang guwa hairan bin ajaibnya, rajin pulak guwa menaip ni. Kenapa guwa rajin menaip ni pun guwa malas nak fikir dah. Nampak tak tahap keseriusan kemalasan guwa ni? Nampak kannnn.

Guwa sebenarnya sekarang kerap sakit kepala, kerap sakit. Guwa syak sistem imunisasi badan guwa dah mula makin malas menentang bakteria. Lawan tokeh kan, guwa malas, dia pun turut malas jugak. Oleh sebab sakit yang kerap melanda guwa seperti selsema yang tak hilang-hilang, batuk, masalah pendengaran yang kadang-kadang kurang jelas dan dua tiga lagi penyakit yang macam chipsmore kejap ada kejap tak ada ni, membuatkan guwa jadi malas dan tak bermaya.

Yang menambahkan kemalasan guwa arini adalah sebab guwa berpuasa. Logik tak alasan guwa ni? Hahaha. Buat benda baik pon kau malas, apa nak jadi lah dengan guwa ni. 

Tapi sekurang-sekurangnya guwa cuba bersifat ikhlas terhadap setiap tugasan yang guwa lakukan ari ni walaupun secebis cuma kerjanya. Heeeee.

Mungkin jugak guwa syak guwa punya roh dah balik JB dulu tanpa pengetahuan guwa naik AirAsia kot. Ade ke patot dia tinggalkan guwa dekat sini sementara tunggu hari jumaat ni. 

Motif of the story entry ari ni guwa just nak cakap yang guwa dah dalam mood holiday sebenarnya. Jumaat malam gerak balik JB, so guwa cuti Sabtu, Ahad dan Isnin. 

Papehal, kalau nak ajak guwa dating ke, makan-makan ke, kenduri kendara ke, ade tender atau projek juta-juta yang nak guwa sain ke, sila tunggu sampai guwa balik dari JB okay.

Bai.

No comments:

Post a Comment