Suke Stalk Ye?

Wednesday, July 10, 2013

Salam Ramadhan

Hai. 


Harini 1 Ramadhan. 1st time guwa berpuasa dengan title seorang pekerja. Tapi dah bertime-time guwa berpuasa di perantauan jauh dari family. Nak buat macam mana, dah tanggungjawab kan. Kalau sebelum-sebelum ni tanggungjawab sebagai seorang student, sekarang tanggungjawab sebagai pekerja pulak. 



Guwa tengah ada conflict jiwa sekarang ni. Guwa harap sangat masuk je bulan Ramadhan penuh barakah ni dapat bantu guwa meleraikan kekusutan dalam jiwa guwa ni. 



Biasanya orang mintak maap time raya kan? Ni guwa nak mintak maap time puasa. Guwa nak mintak maap kat mana-mana pihak yang guwa dah tersakiti hati nya, terkasar bahasa dan segala kesalahan yang guwa dah lakukan, guwa mintak ampun dan maap. Guwa sebagai manusia biasa, memang tak dapat lari dari melakukan kesilapan. Guwa mohon ampun sangat-sangat.



Maapkan guwa demi membantu guwa tenang sepanjang Ramadhan ni. Guwa jugak harap family guwa yang jauh dimata dekat dihati nun sentiasa sihat walafiat sepanjang menjalankan ibadah puasa ni. Maap guwa hulurkan, sebab guwa yakin guwa hanya dapat balik kampung sehari sebelum raya. Mungkin guwa dapat berbuka puasa dengan family time hari last puasa tu je.



Tapi kalau guwa buat kepala gila guwa, guwa nak balik kampung malam raya sambil syahdu-syahdu dengar lagu raya dalam kereta. So, memang tak dapat nak berbuka dengan family langsung. Agak-agak berani tak guwa buat macam tu. Kalau dapat naik flight balik kampung kekonon balik raya dari obersea baru lah effect syahdu-syahdu di pagi raya kan. Haha. Guwa ingat guwa nak try lah sekali seumur hidup buat macam tu. 



Buat kawan-kawan guwa sekalian, selamat menjalani ibadah puasa. Jangan nak memonteng puasa dengan reason yang tak munasarawak okay. Guwa doakan yang baik-baik untuk semua. Mohon semua pun doa yang baik-baik untuk guwa. 



I'm trying to be a better person. Less talk, less talk, less talk. 



Salam Ramadhan Dari Guwa di Perantauan - Brisbane, Australia Darul Angan Tak Sudah.  =P





No comments:

Post a Comment